25 година од ,,Олује"

04. августа 2020. / Коментар

Утисак данашње четвртвековне годишњице од усташке злочиначке акције „Олуја" јесте бескичмењачки издајнички став Пуповчевих (заправо Туђманових „Срба"), као и издајнички став Алрксандра Вучића чији су покушаји да осуди злочиначку хрватску прославу „Олује“ бесмислени и неуверљиви. По Вучићу и осталим антисрбским мондијалистичким изродима, проблем је само у почињеним злочинима током „Олује" а не и у самој „Олуји"!? Није им проблем америчко-усташка агресија на Републику Србску Крајину!

Насупрот плаћеним србомрсцима и изродима, ми позивамо на ширење идеје да се Република Србска Крајина мора третирати као наша земља која је жива, иако је окупирана и разорена! Јер све што се у србским срцима чува као србски завичај, биће у повољним историјским околностима ослобођено од окупатора.

Није нимало чудно то што хрватска закржљала раса (како је Хрвате прикладно називао Дучић), услед недостатка било чега херојског и узвишеног у својој традицији, велича кукавички злочин против немоћних цивила. Али јесте за чуђење држање многих Срба, који показују претежну или потпуну равнодушност према сећању на србске жртве и према идеји ослобођења и уједињења србских земаља. Јер заборав историје носи са собом и губитак способности разликовања пријатеља од непријатеља, што је пут у пропаст. Зато се „Олуја“ и данас наставља, а настављају је сами Срби. Докле ће та национална аутодеструкција трајати, само од нас зависи. Зависи од нашег избора, од тога да ли ће млади Срби бити малодушни и незаинтересовани или ће, пак, бити духом јаки и истрајавати у националном одушевљењу и свести о окупираној Републици Србској Крајини која мора бити ослобођена.

 

Врх стране