Акција РИД у Москви: Руски националисти против србофобије

29. новембра 2021. / Активности

Група припадника Руског империјалног покрета (РИД) - наше братске организације из Русије, окупила се у суботу пред амбасадом тзв. државе Босне и Херцеговине (БиХ) у Москви, у знак подршке србском народу, ђенералу Ратку Младићу и у знак протеста против мондијалистичко-исламистичке србофобије. Пред здањем у којем се налази амбасада ове хибридне антисрбске квазидржавне творевине (БиХ), руски другови развили су заставе, постер ђенерала Ратка Младића са знамењима Војске Републике Србске и Србске Акције, као и транспаренте са порукама подршке Републици Србској и ђенералу Младићу.

С обзиром на репресивне мере према руским националистима које су на снази у Руској Федерацији, и с обзиром на актуелне законске одредбе које налажу полицијско одобрење за јавне скупове уз обавезно усаглашавање свих детаља јавног скупа са полицијом, руски другови су морали своју акцију и у смислу начина извођења и у смислу бројности учесника, да устроје на начин који не подлеже поменутим законским одредбама, с обзиром да им је апослутно неприхватљиво да било какве скупове праве уз полицијско одобрење и полицијску цензуру. Из тог разлога, већ годинама и не организују класичне јавне скупове.

Истог дана у Београду, а на иницијативу другова из РИД-а, одржан је скуп Србске Акције пред украјинском амбасадом. И ми, и руски другови, захвални смо једни другима на подршци, уз обострану свест да је наша борба заправо једна и јединствена борба за нашу православну веру, род и принципе чија је вредност вечна.

Врх стране