Акција у Београду: 24 године од почетка НАТО агресије

25. марта 2023. / Активности

Поводом 24 године од почетка НАТО агресије на Србију, активисти Србске Акције прошетали су центром Београда, где су обишли спомен обележја жртвама агресије, и при храму Светог Марка прислужили свеће за покој душа погинулих, међу којима су и јуначки браниоци србског неба и србског тла. Они су у једном од најтежих тренутака националне повести, и личним примером посведочили да србски народ и данас, упркос свим нововековним духовним ломовима, уме уз Божију помоћ, изнедрити јуначки дух подвига и борбе, који је неопходан као предуслов сваког препорода и самог опстанка нације.
С обзиром да је након агресије окупирана јужна србска покрајина, не може се говорити да је Србија у рату победила. Ондашњи режим у Београду, устукнуо је након два и по месеца. Али устукнуо је и НАТО. Наиме, с обзиром да није окупирана цела државна територија, што је био прокламовани ратни циљ НАТО-а истакнут на преговорима и Рамбујеу, не може се говорити ни да је Србија поражена. Тим пре, јер је ратовала против „сила немерљивих“.

Дакле, извесно је да су тих јуначких дана 1999. године када је србски народ бранио не само себе већ и читаво Православље и истинску Европу од атлантистичко-ционистичких варвара, исписани нови редови славне србске ратничке повести.

Слава србским јунацима!

Живела Србија!

Смрт НАТО пакту!

 

Врх стране