Акција у Београду: Шетња поводом 20 година од НАТО злочина

24. марта 2019. / Активности

Поводом навршетка две деценије од почетка злочиначког НАТО бомбардовања Србије, активисти и пријатељи Србске Акције прошетали су центром Београда, посетивши нека од бомбардовањих здања и прислуживши воштанице у спомен жртава НАТО агресије. Ова наша акција спроведена је у знак поштовања према бранитељима србског неба и србског тла, као и према страдалима у чији спомен смо прислужили воштанице. Такође, циљ наше акције је и протест, како против разбојничког НАТО савеза и злочиначке идеологије евроатлантизма, тако и против свих НАТО слугу из овдашње власти и овдашње опозиције.

Такође, познато је да наши другови националисти широм Европе - препознају србски отпор НАТО-у као србску одбрану наше заједничке европске отаџбине од њених непријатеља, а националисти из православних земаља - и као одбрану Православља од антихришћанских сила. Стога су са нама шетали и наши румунски другови из организације Camarazii, те смо заједнички уз намења нашег Покрета и србске тробојке, као и уз одговарајући транспарент, послали поруку да је 24.03. дан сећања али и дан поноса и дан славе србског оружја због јуначког супротстављања агресору. Јер тај јуначки дух србског отпора, достојан је духа Косовских јунака и представља сушту супротност духу издаје актуелног Вучићевог режима, који је усвојио срамне споразуме са НАТО злочинцима, који подржава постојање НАТО канцеларије у Београду и који све отвореније најављује коначни чин издаје Косова и Метохије, што је доказ да су сви заговорници ЕУ интегрција на неки начин саучесници НАТО злочинаца у антисрбској политици.

Насупрот неделу изрода, наша дужност је подстицање сећање на србске жртве, али и на наше бранитеље који су у једном од најтежих али и најпоноснијих тренутака наше националне повести, личним примером посведочили да србски народ и данас, упркос свим нововековним духовним ломовима, уме изнедрити јуначки дух подвига и борбе, који је неопходан као предуслов сваког препорода, али и самог опстанка нације.

Слава србском оружју!
Смрт НАТО пакту!

Врх стране