Божићна порука Србске Акције

07. јануара 2019. / Висока Србија

И ове године, прослава Рождества Господа нашег и Спаса Исуса Христа, уноси велику радост, даје снагу, како кроз заједничарење са Христом у празничним Службама, тако и кроз празнични дух породичног дома и топлину светих бадњака, „наших старих рођака“, које су наши преци налагали још од праисторије,а посебно од доба охристовљења, када овај древни обичај добија хришћански смисао.

А упркос владајућем бесмислу, тегобама и тескобама, ми полажемо наду и веру на Бога свемогућег, који је и наше претке водио стазом победе и спасења. Верујемо да ће тамне облаке, који већ предуго руже србско небо, развејати сила Божија! И да ће се успавани род србски пренути и вратити на заветне стазе свог величанственог призвања. Јер то је пут који нам је утабао још Светитељ Сава као највећи и најсветији из нашег рода, а нама који покушавамо да следимо Светосавски завет, нека Богомладенац да снаге да будемо на путу љубави, подвига и борбе, и нека би дао да на таквом путу буде читав данашњи србски род, јер без тог пута нема и не може бити било каквог суштинског добра како на појединачном тако и на општем плану. И као што учи Свети владика Николај, треба се примарно трудити за задобијање Царства Небеског, јер то је врховни циљ наших земних  живота, а и само на тај начин се царство земаљско може одржати на дуже време. Господ наш, Својим Рождеством (у времену),  после многих Својих праобраза и наговештења, изасланика и весника, пророка и праведника, мудраца и царева, најзад се јави, да изврши дело спасења људског! Стога, ко год у Богомладенца Христа срцем и душом верује, ко је веран Цркви Његовој, он је тиме већ придружен највећој победи - Христовој победи над смрћу и злом. Ко пак до краја земног живота истраје на таквом путу, онда је и сам учасник такве победе.

Зато, са вером и надом у Господа и молитвено заступништво наших светих Предака, све Србе и све православне Хришћане поздрављамо сверадосним поздравом:

Мир Божији, Христос се роди!

Ваистину се роди!

Врх стране