Ђенерал Недић и десетоструко лицемерје Демократске странке

02. фебруара 2018. / Коментар

Традиционалној хајци класичних малограђанско-мондијалистичких фанатика и екстремиста, којима „избија пена на уста“ увек на помен Милана Недића, Димитрија Љотића, овога пута придружила се Демократска странка (са својим трабантима), тражећи притом забрану скупа под називом „Недићу свећу“, а који у недељу, 4. фебруара, планирају да организују Србска Акција и клуб Цароставник. Придружили су се данас сасвим неочекивано и још неки појединци, који су ничим изазвани почели да у духу најекстремнијих антисрбских медија клевећу наш Покрет, али о њима ћемо посебно.

Сад се фокусирајмо на „жуте“ клеветнике. Наравно, ми не сумњамо да Шутановац, Балша Божовић и сличне политикантске сподобе искрено мрзе и нас, као и лик и дело ђенерала Недића, јер реч је о духовним потомцима Брозових крвавих бандита. Ипак, трагикомичан је начин на који Демократска странка као политикантска интересна група која је данас у паничном бегу од неминовног пута у маргиналност, користи околност предизборне кампање, не би ли уграбила неки јефтин поен на конто „лова“ на некакве „нацисте“. Наиме, њихова примарна идеологија јесте новац, те због тога ова жута политикантска скупина није никада пре превише пажње посвећивала оваквим питањима. У табору мондијалиста, стављање фокуса на овакве теме, одлика је маргиналаца. И нама је драго што пропало жуто (ДС) предузеће стрмоглаво пада ка политичким маргинама, јер симптоми су очигледни. Ако су пак у свом политикантском лудилу, заиста заборавили на неке чињенице, ми ћемо им сада мало освежити памћење и поставити следећих 10 питања:

1) Због чега се нисте оглашавали поводом претходног скупа који је истог дана фебруара месеца одржан на истом месту? Наравно, зато што није била изборна кампања у то време. Дакле, лицемери сте.

2) Због чега нисте протестовали још давно, када сте били опозиција, те када се 1992. године у Београдском драмском позоришту давала представа Синише Ковачевића „Ђенерал Милан Недић“?

3) Зашто нисте аутора прогласили за фашисту, као и читав низ познатих овдашњих историчара и књижевника чије је мишљење о Недићу битно другачије од вашег незнања и ваших предрасуда?

4) Да ли је по вама и академик Матеја Бећковић фашиста, јер је након премијере наведене представе изјавио: „Као што Авала не може издати Београд, тако ни Недић није могао издати Србију“? И да ли су и академик Владета Јеротић, или можда Светлана Велмар Јанковић исто фашисти, јер су имали прилично благонаклон став о лику и делу Милана Недића?

5) Због чега нисте академика Дејана Медаковића прогласили за фашисту, с обзиром да је он још 1993. године сврстао ђенерала Недића међу 100 знаменитих Срба?

6) Због чега нисте реаговали када је за време ваше власти у Аранђеловцу једна улица добила назив по ђенералу Недићу?

7) Зашто нисте и патријарха Павла прогласили фашистом, када је он у више наврата служио помен Недићу и притом изговарао лепе речи за великог ђенерала?

8) Због чега сте допустили да се 2001. године, у време ваше власти, одржи у смедеревском музеју изложба у част 60 година од оснивања Србског добровољачког корпуса, као елитне војске Недићеве Србије?

9) Због чега сте толике године у својим редовима имали познатог историчара Бојана Димитријевића, који је познат и као велики поштовалац Милана Недића?

10) И на крају, због чега је у време када је ДС имала чак 9 министара у Влади, (2006-2008) дозволила да у згради Владе стоји слика ђенерала Недића, заједно са сликама осталих „премијера Србије“ кроз историју? Тек је Ивица Дачић 2009. године избацио ту слику.

Наравно, да на наведених десет питања нећете и не можете да одговорите, јер она раскринкавају ваше лицемерје. Упркос томе што је деведесетих година и неокомунистика власт као и антисрбска, или квазипатриотска опозиција била против Недића, његово велико дело нико није успео да сакрије, те је услед иницијатива велког броја угледних личности, поштовање лика и дела Милана Недића, још тада – деведесетих година добило у Србији право политичког грађанства. За већину данашњих Срба, упркос деценијској пропаганди, Недић није негативна личност, наиме, већина га сматра контроверзним и има уздржан став. Али све је више оних који имају позитиван став о овом србском великану. Стога поручујемо и ДС-у и њеним трабантима, као и свим мондијалистичким екстремистима који ових дана учестало шире говор мржње, да неће успети у намери да јавни дискурс вештачки помере улево и да величање Недића прогласе за скандал.

На крају можемо само закључити да за све вас мондијалистичке моралне кепеце који нама трагикомично претите насиљем, ђенерал Милан Недић представља горостаса чије је дело далеко изнас вашег политикантског брлога, у који већ деценијама гурате србски народ.

Врх стране