Ко је још терориста по мерилима Трампове администрације?

03. јуна 2020. / Коментар

Актуелне турбуленције у САД, сигурно ће донети колатералну корист за „десну" ствар, макар по питању цензуре на друштвеним мрежама, која се последњих година руководи мондијалистичким критеријумима, а у задње време реч је о чистој култур-марксистичкој тоталитарној цензури.
Дакле, ствар је отишла баш предалеко, а како би уопште могла америчка двопартијска „машина" да ради, морају да се исконтролишу друштвене мреже које су до те мере подивљале, да нпр. друштвена мрежа Твитер врши благу цензуру на налог самог председника Трампа. Стога, нешто ће се променити, и биће колатералне добити. Али, не треба се завравати и очекивати озбиљне промене. Ако „антифа" олош и буде проглашен терористима, то неће бити прво такво проглашавање од стране Трампове администрације. Наиме, у априлу ове године, администрација председника САД, по први пут у историји је терористичком прогласила једну „бело-супермацистичку" организацију. И то баш руску организацију - Руски империјски покрет (РИД), са којим је иначе Србска Акција одавно ступила у контакт и сарадњу услед идеолошке блискости наше две организације. На такав потез Америке, званична Москва је одговорила да РИД није терористички, али да „јесте екстремистички", због чега је још 8 месеци пре овог потеза Америке, власт РФ прогласила сајт РИД-а екстремистичким (сајт РИД-а не постоји ни данас, и вероватно неће ни моћи да се поново активира услед наведеног етикетирања и пратеће репресије).

Такво америчко етикетирање РИД-а као организација која је истовремено - православна, антидемократска, расно свесна и која је узела учешће у оружаним снагама Новорусије, указује на кључне тачке : духовне, идеолошке и геополитичке, које су супротност наказном евроатлантском систему, било да је реч о Трамповој агенди или пак о „дубокој држави".

Врх стране