Медијски извештаји о нашој акцији

06. маја 2019. / Коментар

Више медија известило је данас о нашој акцији поводом годишњице погибије србског „политичара са крстом”, (како је свог пријатеља Димитрија Љотића назвао Свети владика Николај), у којој су наши активисти у центру Београда излепили пригодне плакате са Љотићевим ликом. Неки од извештаја, сасвим су у маниру „Пинка”, „Информера” и сличног режимског таблоидног медијског смећа.

Такав епитет, апсолутно приличи сваком промовисању режимских квазиисторичарских незналица и шарлатана попут Предрага Марковића који се размеће пласирањем безочних лажи о Љотићу, или пак приличи неоснованим конструисању где се очигледно и злонамерно алудира на бесмислену тезу да наше плакатирање наводно представља некакво опонирање спомену на жртве немачког вешања на Теразијама 1941. године. Ми смо плакате облепили  и у подземном пролазу на Теразијама, као и на другим местима у центру града где то редовно чинимо. И нигде у непосредној близини наших плаката нема никаквог споменика, нити се плакатирање  логички и просторно може довести у везу са било каквим спомеником.

Цео Београд је препун србских стратишта разних окупатора и злочинаца, а плакати великана који је народ спашавао нису и не могу бити било какво скрнављење београдских улица. Улице србског престоног града скрнаве политикантски и новинарски полтрони и бескичмењаци који гамижу истим, клеветају великане, мрзе свој народ и воле новац србских непријатеља.

За разлику од свих њих, Димитрије Љотић без икаквих материјалних користи, и из чистог родољубља прибегао је „игри на ивици ножа”, како би што више Срба оставио у животу у крвавим временима Другог светског рата. О његовим врлинама и карактеру сведоче и великани попут поменутог Светог владике Николаја, те ћемо име нашег бесмртног Учитеља, и даље проносити и узносити, а лавеж клеветника и изрода, само ће нас додатно утврђивати на нашем путу.

 

Врх стране