Новости

 • Часопис „Копље" - нови глас Европе нација

  22 марта 2018 / Новости

  Свесни да без идеолошки изграђених бораца нема ваљане политичке борбе, активисти седам националистичких групација широм Европе, покренули су пројекат „Копље", као глас Традиције, идеје Трећег пута и хришћанско-националистичког политичког активизма. Опширније

 • Европа нација за србски Космет

  21 фебруара 2011 / Новости

  Поводом трогодишњице шиптарског проглашења наводне независности Косова и Метохије, србском народу стигла је традиционална подршка од националиста широм Европе, пре свега из словенског света. Слободномислећи млади и национално свесни активисти из Русије, Чешке, Словачке, Пољске, Француске и других земаља, одржали су скупове протеста против окупације свете србске земље. Европски национални активисти и овим путем указују поштовање србској борби као авангарди националистичке идеје у савременој Европи, потлаченој од стране ционистичких вашингтонско-бриселских структура и нагриженој од исламског уплива. Опширније

 • У Пољској забрањени симболи комунизма

  10 јуна 2010 / Новости

  Измењени кривични закон Пољске, који је ступио на снагу пре два дана, предвиђа казну затвора за сваког ко израђује и продаје, али и поседује симболе тоталитарних идеологија, укључујући комунизам.

  Због измена закона, активисти Комунистичке партије Пољске поднели су јуче, сами против себе, кривичну пријаву за поседовање забрањених комунистичких симбола, за које им следује две године затвора. Пољски комунисти желе да провере да ли у пракси функционише нови закон који је изједначио фашизам и комунизам.

  Према новим одредбама, поседовање симбола тоталитарних идеологија дозвољено је само у научне и колекционарске сврхе или као средство уметничког изражавања.

  Извор: pressonline.rs

Врх стране