О изворима енергије и пропагандној лакрдији

29. септембра 2019. / Коментар

Недавни трагикомичан наступ девојчице Грете која је сама очигледна жртва насиља и политичке злоупотребе од стране глобалне неолибералне олигархије, јесте са једне стране - скретање пажње са кључних политичких, економских и духовних проблема човечанства, а са друге стране, то је увод у кампању коју ционистички белосветски хохштаплери под плаштом еколошке борбе, спроводе са циљем све већег ослонца баш на оне изворе енергије у које сада улажу велике нафтне компаније (соларна енергија и ветрењаче).

Занимљиво је то да они не заговарају прелазак на нуклеарну енергију, која има најмање потенцијалних штетних емисија, већ на изворе који нису ништа чистији или кориснији од сагоревања угља и нафте. Наиме, соларне електране (панели) захтевају много места, тако да се уништи добар део природног станишта животиња а и људи. Када им прође рок трајања не иду на рециклажу, него завршавају где и остало ђубре, и такође загађују средину јер имају штетних метала и компоненти у себи. Ветрењаче исто тако захтевају да се огромна површина земљишта прокрчи само за њих, и тај ваздушни простор је једна велика замка за било коју врсту птице, а и нису ефективне јер ветар не дува 24 сата 365 дана.

Такође, ветрењаче и соларни панели имају своје границе корисности, ограничене капацитете и век трајања. Када се истроши један, купује се други и тако у круг. А нуклеарна електрана када се једанпут сагради, нема рок трајања, те капиталистичка олигархија не може да обрће свој прљаво стечени новац.

Дакле, пропагандна лакрдија у згради Уједињених нација, са несрећном девојчицом и њеним наступом, нема никакве везе са бригом за животну средину и климу, већ искључиво са интересима и подмуклим плановима глобалистичких злотвора.

Врх стране