Обични људи против капиталистичке олигархије

02. фебруара 2021. / Коментар

У последњих неколико дана, значајну пажњу медија и друштвених мрежа привукле су недавне турбуленције на берзи. У центру дешавања је амерички малопродајни ланац ,,ГејмСтоп'', који годинама уназад послује са губицима и који је са тржишта потиснут од стране великих технолошких компанија.

Сходно томе су и вредности акција овог предузећа на берзи опадале. Оваква ситуација је привукла пажњу немилосрдних крупних капиталиста, који већ деценијама удружују своје снаге и посредством посебних инвестиционих фондова (тзв. хеџ фондови) уништавају мала и средња предузећа, кладећи се на даље опадање акција, а затим на све могуће начине покушавајући да оборе вредност поменутих акција. Све ово се, наравно, ради у циљу остваривања огромног профита за мондијалистичку интернационалну елиту који се мери у милијардама америчких долара, а на уштрб средње и радничке класе. Управо су се овакви инвестициони фондови (у једном од којих је своје руке умешао и зликовац Бен Бернанке, председник Федералне банке током светске економске кризе 2008.) окомили на ланац ,,Гејмстоп'' у намери да зараде баснословне своте новца на пропасти тог предузећа. У догађају без преседана их је у томе омела група аматерских инвеститора са вебсајта Редит, који су организовано почели да купују акције ланца ,,Гејмстоп'', услед чега је вредност акција кренула стрмоглаво да расте. Последица овакве удружене борбе младих Американаца (од којих су многи традиционалистички оријентисани) против лихварских зликоваца, је банкрот једног од инвестиционих фондова вредног 13 милијарди долара.

Оно што је уследило је хистерична реакција милијардера и Волстрита, многи од којих су директно позивали на забрану оваквог удруженог деловања људи из народа на берзи у циљу манипулације тржишта, тиме испољивши ноторно лицемерје, будући да су велики играчи са Волстрита деценијама користили исте трикове и манипулисали ценама акција за сопствену добит. Мејнстрим медији, банке, амерички естаблишмент и водеће политичке фигуре су заузели своју уобичајену позицију и стали на страну хеџ фондова, што не треба никога да чуди, будући да су им налогодавци из истог центра моћи. Удруженим деловањем покушавају да спрече независне инвеститоре да уновче свој добитак, ускраћују им коришћење бројних платформи, апликација и друштвених мрежа и дискриминише називајући их разним погрдним именима. Наравно, ништа од тога нама није страно нити изненађујуће. Истински родољуби и борци против сатанистичког система се на овај начин третирају у САД-у, Србији, као и у осталим земљама под мондијалистичком окупацијом.

Наш Покрет подржава америчке родољубе у овом и даљим њиховим покушајима у деконструкцији тренутног капиталистичког система и у враћању тржишта његовој основној функцији – да служи народу, уместо да служи шачици капиталистичких олигарха да похлепно и несметано нагомилава капитал.

Врх стране