Обнова србске моћи на северу покрајине

01. августа 2022. / Коментар

По налогу САД, терористички шиптарски режим у Приштини, одлучио је да за 30 дана одложи примену своје „Одлуке о пререгистрацији возила и личним картама", након што су Срби на северу Косова поставили барикаде, и показали одлучност и спремност да употребе оружје.

Аљбин Курти је схватио да његов план неће проћи без масовних жртава и посустао је. Срби на северу покрајине су сада врло добро наоружани и опремљени, а свега 3 хиљаде НАТО војника (колико их тренутно има на Косову и Метохији) не може да спречи улазак србских оружаних снага. Вероватно ће Курти покушати током августа месеца да обезбеди подршку својих газда за своје потезе, или ће одустати од њих (одлагаће их до даљњег). Очигледно је да он неке потезе заиста повлачи на своју руку, па се и његове западне газде сходно томе постављају према њему.
Брисел, Вашингтон, Вучић, Харадинај и Тачи, хоће мир, односно да мирно заокруживање „независности" Косова иде мирно и постепено. Али Аљбин Курти то ремети, и добро је што је тако. Александар Вучић с друге стране, иако је полтрон, није баш вољан да „скаче у бунар" и мирно гледа евентуални погром Срба на северу покрајине. Вероватно је зато Вучић и омогућио њихово поновно наоружавање, као што је претходно предано радио на њиховом разоружавању и сламању србског отпора спрам тековина издајничког тзв. Бриселског споразума. Уз то, мора се имати на уму да је на северу покрајине утицај Александра Вучића тек посредан и зависи од локалних моћника - Звонка Веселинивића и Милана Радојчића који су из својих посебних интереса заинтересовани да север покрајине буде у србским рукама.

Оно што је свакако значајно, јесте то што је србска моћ на северу Косова дефинитивно обновљена. Али ако се иза свих наведених дешавања крије реактивирање плана о „подели Косова", то кукавичје јаје се мора одлучно презрети. Презрети и обацити, у ишчекивању дана када ће победничка србска војска ослободити цело Косово и Метохију.

Нека буде борба непрестана!

Косово је Србија!

Врх стране