Поводом акуелности у Црној Гори и Републици Србској

16. децембра 2020. / Коментар

Народна мудрост каже да се разочара онај ко се очара, из чега происходи да се није разочарао онај ко се претходно није ни очарао. Поводом (пост)изборне ситуације у Црној Гори, а у светлу про-НАТО потеза нових власти, наш став од почетка је следећи. Мондијалистичка окупација Црне Горе, и даље је на снази, а отклоњен је само њен најгори облик. Срушен је неокомунистичко-неоусташки ДПС-ов  режим и сада имамо класичан мондијалистички режим са неким србским примесама, услед којих вероватно неће бити нових антисрбских мера, свакако не више него што је било под ДПС-ом. Једине две опције на протеклим изборима биле су да дође баш оваква власт или да остане ДПС. Јасно је која је мање зло и сви политички догађаји у Црној Гори последњих дана и месеци, у границама су очекиваног и не могу поништити значај пораза ДПС-а. Није данас Црна Гора у већој мери у чељустима НАТО-злочинаца него што је то била у време протекле власти. Непопуларност ове злочиначке организације у народу Црне Горе, никад није била спорна, и верујемо да  ће политички ток догађаја угрозити НАТО будућност ове србске земље.

Посета Сергеја Лаврова и дипломатски скандал

Бурних дешавања претхидних дана било је и у србској Босни.

Наиме, шеф дипломатије Руске Федерације - Сергеј Лавров посетио је Босну и Херцеговину, а чланови председништва Жељко Комшић (номинално хрватски члан, међутим про-муслимански) и Шефик Џаферовић одбили су да се сусретну са њим. Овај потез муслиманских представника представља озбиљан дипломатски скандал, и јасно је да то није била њихова самостална одлука, већ подржана од стране њихових мондијалистичких заштитника. Од када је изабран Џозеф Бајден на америчким  пррдседничким изборима, влада хистерија међу муслиманима, најављује се укидање Републике Србске и успостављање унитарне БиХ. Наравно, то неће бити могуће јер је србски народ спреман до последње капи крви да брани Републику Србску, то је и доказано у одбрамбено-отаџбинском рату, Срби из Србске су тврд орах, а србске земље Босна и Херцеговина рађају и рађаће  јунаке спремне на борбу непрестану. 

Сергеј Лавров је изразио јасну подршку Републици Србској, затражио укидање институције Високог представника и ОХР, и показао да је Русија и даље тренутно највећи стратешки савезник Срба. Наравно, држање врхушке Руске федерације може лако променљиво, те нас не би много чудило да у блиској будућности ово врло лако буде промењено (случајеви Јерменије и Либије), међутим за сада Русија чврсто стоји на позцији поштовања Дејтонског споразума и резолуције 1244 Уједињених нација. Наравно, морамо имати на уму да Путинова РФ није никако и идеолошки савезник србских националиста, гаји комунистичко наслеђе, слави злочиначку Црвену армију, а политичко и економско устројство државе је либерал-демократско и капиталистичко, велика моћ је у рукама неколицине олигарха, те данашња  РФ није истински наследних  Руске империје, али није баш ни наследик СССР-а како неки тврде. 

Видећемо како ће се ствари даље развијати на нашем простору, посебно имајући у виду смену администрације у Вашингтону, али свакако док је на власти у Србији издајник и и слуга белосветских хохштаплера - Александар Вучић, тешко је очековати поправљање данапшег  политичког положаја србског народа.

На крају, сматрамо да је потребно предано радити на осамостаљењу Републике Србске, јер дошло је време да се коначно стави тачка на изнуђену коегзистенцију у истој псеудо-држави Босни и Херцеговини са Хрватима и муслиманима. Ми Срби смо своју Србску платили хиљадама живота, и не само да неће успети да нам је униште, него дубоко верујемо да ће, уз Божију помоћ, Србија и Србска ускоро бити једна држава, и да Дрина више никада неће раздвајати Србе! Зато изнова понављамо ове наше стихове:

,,На мапи Србства, још поносно сија, православни бисер Европе Нација. Кршеви њени, и ливаде росне, рађају синове земље поносне. Синове што ће у новоме боју, очистити кукољ, за државу нову."

Врх стране