Поводом новог чина издаје Косова и најаве отказивања „Европрајда"

28. августа 2022. / Коментар

Издајничка власт Александра Вучића, као што је и било очекивано, наставила је свој пут издаје Косова и Метохије, прихвативши да призна документа лажне терористичке државе на тлу јужне србске покрајине.

Наиме, Вучић је прихватио укидање докумената за улазак на Косово и Метохију и излазак са Косова и Метохије за оне који имају лична документа лажне државе Косово, док су се шиптарске вође сложиле да истоврсни улазно-излазни документи, не буду увођени за оне који имају србске личне карте.

Вест о томе, објавио је јуче Жозеп Борељ, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, наводећи да је постигнут договор.
Наравно, Вучићу и шиптарским терористима, њихове заједничке газде наложиле су како и шта да одраде и какав споразум да постигну.

Истичемо да овде није реч ни о каквом компромису како то издајничка Вучићева власт представља, већ о потпуном уступку шиптарским узурпаторима којима никада и није било спорно да признају државу Србију уколико држава Србија признаје њихову криминално-терористичку лажну државу.

Како би ублажио утисак најновије издаје, Вучић је изјавио да ће „Европрајд" бити отказан, јер не постоје безбедносни услови за одржавање ове наказне манифестације. Већ смо истакли, да је врло тешко а надамо се и немогуће обезбедити „Европрајд", навели смо и зашто. И то јесте србска победа. Буне се наравно представници пропедерских организација, истичући како власт у Србији не може да откаже нешто што неко други организује. Међутим, ми сматрамо да се Вучић сасвим адекватно изразио, јер као што смо такође истакли „Европрајд" у Београду и читава агенда педеризације Србије, његови су пројекти. Доказ за то је и његов избор новог-старог председника Владе у виду изопачењачке наказе Ане Брнабић.
Ипак, видећемо још шта ће заправо бити поводом „Европрајда". Да ли је у питању само тактичка варка са циљем опадања борбене готовости родољуба, или је одлука искрена али ће можда иностране газде овдашњих властодржаца безусловно инсистирати да се наказна манифестација одржи, сазнаћемо ускоро.

Врх стране