Поздравно слово Дениса Гаријева

21. јула 2022. / Коментар

Командант Империјског Легиона (војне формације Руског империјског покрета) Денис Гаријев, упутио је поздравну поруку Србској Акцији и свим србским родољубима којима је Русија у срцу. Заблагодарио је на нашој подршци и поново навео кључне идеолошке тачке руског православно-националистичког (и јединог исправног) гледишта на текући рат у Донбасу и Украјини.
Империјски Легион тренутно дејствује на изјумском делу фронта, има засада једног погинулог борца и неколико рањених међу којима је био и Денис, који се након опоравка, вратио на фронт. Његову поруку преносимо у целости:

Поздрав другови!

Као прво, хоћу да вам се захвалим за моралну помоћ, за сјајне графите које сте нацртали у Београду, и драго нам је што су то урадили управо Срби, поводом нашег погинулог друга Дениса. Већ три месеца наш одред - Империјски Легион ратује на Донбасу. Активно смо учествовали у најжешћим борбама и имамо много успеха као одред. Било је разноврсних борби, и градских шумских, наш одред коришћен је у разним пределима и деликатним подухватима, може се рећи као јединица за специјалне намене. Изгубили смо једног борца, а неколико људи било је рањено. Добили смо двонедељно одсуство, како би обновили снагу за наставак борбе. Ми доживљавамо овај рат као религиозни рат, рат за православно хришћанство. Зато што они који су заузели власт на делу Русије који се назива Украјина, уништавају Руску Православну Цркву, намећу унијатство, сатанизам... Зато је сад ово борба за руски народ, за Руску Православну Цркву. Због тога је важно да се Руси обједине и да стану у одбрану Православља, и зато нам је веома важна подршка од вас - наше православне браће. Битно нам је ваше разумевање наше борбе. Разумевање да се ми не боримо против некаквог фашизма, већ против сепаратизма. Зато још једном, много вам хвала за вашу помоћ, вашу подршку!

Руси и Срби - браћа заувек!

Врх стране