Реч „Вучић” као синоним за издају

10. августа 2018. / Коментар

Последњих недеља, уз припремање терена за коначни чин издаје Косова и Метохије,  све су учесталије изјаве, акти и натписи, који долазе од овдашњих антисрнских режимских и прорежимских чинилаца, који најављују шиптарски напад на север Косова и протеривање Срба отуда. По својој прилици, врло вероватно да је реч о исценираном и договореном (између Вучића, Шиптара и НАТО)  прављењу астмосфере додатне тензије и страха за Србе, како би Вучић оправдао своје потписивање тзв. правно обавезујућег споразума, који ће представљати коначни чин издаје.

А све су учесталије и најаве да би таква издаја могла да подразумева и тзв. трампу општина са севера јужне србске покрајине које имају србску већину, за Прешевску долину, која би у том случају била припојена тзв. Косову. То је једина тзв. подела за коју би шиптарски узурпатори и њихови НАТО ментори могли бити заинтересовани, јер саму поделу постојеће територије Косова и Метохије нико Србима и не нуди, већ напротив, шиптарски терористи као и њихови покровитељи из Брисела и Вашингтона, готово да се подсмевају таквим предлозима. А све и када би Шиптарима то било прихватљиво, било каква подела свете србске земље, јесте издаја јер је Косово, симболички казано - глава Лазарева а Србија његово тело, а пошто тело без главе не може да функционише, не може ни Србије без Косова и Метохије и то не само северног већ ни без јужног дела, без Грачанице, Дечана, Пећке Патријаршије, Богородице Љевишке и на стотина других Православних светиња, као ни без сваке стопе свете косовско-метохијске земље натопљене крвљу хиљадама мученика пострадалих за крст часни и слободу златну. Наравно овакви аргуменати издајничке властодршце не интересују, што је и природно с обзиром да се суштина њихове идеологије своди на пљачку и пуко служење својим западним газдама који су их и довели на власт и због чијих наредби толико журе да „реше“ питање Косова на штету србског народа. Због таквог слугерањског односа према окупатору режим прећуткује и прикрива многе изузетно очигледне чињенице. Па тако рецимо режим настоји да умањи број Срба који живе на југу Косова и Метохије, затим прећуткује да је број Шиптара све мањи јер се они услед катастрофалних услова живота масовно  селе на Запад, те да је природни прираштај косовских Срба сада већи него у Шиптара. Исто тако, Вучић игнорише чињеницу да се ствари на геополитичком плану полако али сигурно мењају у србску корист и због свега тога, он све више личи на фанатичног шиптарског екстремисту који настоји да што пре „реши“ питање Косова, док се шиптарска позиција не погорша а Србска не побољша.

Насупрот таквом Вучићевом срљању у још дубљу издају на коју га нагоне његови западни ментори, стоји једино могуће привремено решење за јужну србску покрајину, а о чему смо у више наврата писали. Наиме, такво решење подразумева да Београд одбаци све антисрбске споразуме са „Приштином“ и ЕУ, те да у мери у којој је то могуће, обнови елементе своје власти којих се Вучић одрекао. У таквом стању, треба максимално и на свим пољима помагати народ (нарочито у енклавама), одржавати status quo на терену и стрпљиво чекати повољну историјску прилику да се Косово и Метохија ослободе. То је једино исправно привремено решење за Косово и стога свако ко попут Вучића жури да се сада, у постојећим неповољним геополитичким околностима, дође до трајног решења, свесно и отворено ради на србску штету

Али због чињенице да Вучић делује у сасвим супротном  смеру, као и због чињенице да он предано ради не само на издаји Косова већ и уопште на духовном, културном, демографским и политичком гажењу Срба и Србије, он јесте постао синоним за издају и издајничку политику.  Како би и било другачије када овај изрод више пута током године готово јавно полаже рачуне криминалној и антисрбској Сорош-фондацији, која више и не скрива да је Вучић њен велики адут на пољу претварања Србије у мигрантски санитарни кордон и бастион изопачењаштва, а новоусвојеним законом о тзв. донирању органа, отворено је ново поглавље гажења људског достојанства, права  као и нове могућности за велике злоупотребе и криминалне делатности. И сва та недела бандит и изрод Вучић чини како би са Запада наставио да ужива безрезервну подршку која му омогућава да пустоши и пљачка народ Србије.

Међутим све што чине Вучић и његов антисрбски режим не може бесконачно дуго да траје, јер преваре које протурају србском народу преко својих таблоида и ботова, толико су перфидне да из дана у дан расте број људи који схватају колико је заправо њихова политика погубна. А исто тако погубни су и штетни антисрбски политиканти из издајничке  опозиције, који се идеолошки ни мало не разликују од Вучића.

Насупрот свим наведеним странпутицама, ми верујемо да ће доћи време у ком ће се Срби освестити и вратити на једини исправан светосавски  пут, пут повратка својој суштини, пут којим су ходили милиони честитих и часних Срба! Ма колико тај дан не био ни на видику, то неће и не може утицати на нашу бодрост и нашу веру у идеју! Јер знамо да је уз Божију помоћ све могуће, а Он ће помоћи, ако буде имао коме.

Врх стране