Седамдесетчетврта годишњица погибије Учитеља

23. априла 2019. / Активности

Поводом 74. годишњице погибије Димитрија Љотића, активисти Србске Акције, украсили су центар Београда плакатима са ликом Учитеља и његовим цитататом о родољубљу, које уз богољубље, представља основну Љотићеву идеју. Ова наша акција представља и одговор безочној клевети и хајци на Љотићев лик и дело, коју већ месецима хистерично спроводе неокомунистичко-мондијалистички медији, изроди, квазиисторичарски шарлатани као и политикантски паразити из власти и опозиције.

Истина о нашем неумрлом Учитељу - Димитрију Љотићу као неправедно оклеветаном великану из прошловековне страдалне историје србског рода, упркос комуно-демократским лажима и негативној пропаганди, ипак све више излази на видело. Јер његова и Недићева спасоносна улога у Другом светском рату, јесте „град који на гори стоји”, и не може се сакрити.

А ванвременска актуелност Љотићевог лика и дела, везана је и за његову политичку идеју србског Завета Богу, Отаџбини и Роду. Наиме,  народу је осим спољашње слободе насушно потребна и унутрашња, без које ни спољашња слобода нема своју сврху и смисао, и која се постиже само уколико је друштвени поредак социјално праведан и заснован на хришћанском духу и исконским животним законима народне заједнице.

Управо такву мисао,  тачније њен савремени израз, истражује и пропагира наш Покрет, настављајући зборашки пут борбе за препород Србства на светосавским и органским темељима.

Врх стране