Социјална акција: Новчани прилог за малог Адријана

31. марта 2018. / Активности

Претходних дана активисти Србске Акције су учествовали у хуманитарној акцији прикупљања средстава за куповину ходалице за малог Адријана Нађа из Бачке Тополе. Новчаним прилогом од десет хиљада динара наши активисти су помогли да мали Адријан добије средство које ће му помоћи да се неометано креће.

Осмогодишњи Адријан који живи са мајком, баком, братом и сестром рођен је са Дауновим синдромом и тешко се креће. 2010. године малишани остају без оца, а породица Нађ без главе породице и главног ослонца. Након очеве смрти, за ову породицу наступа тежак период јер убрзо и Дејана (Адријанова мајка) доживљава саобраћајну несрећу из које излази са четвороструким преломом и бива везана за кревет и инвалидска колица. У тешкој животној и материјалној ситуацији главни ослонац породице је Дејанина мајка која је и сама преживела три инфаркта. Срећом, залагањем добрих људи, породици Нађ су тада колико-толико олакшани животни услови.

Овога пута, на молбу и апел пријатеља, Србска Акција се прикључила прикупљању новца за куповину ходалице за малог Адријана који се због природе своје болести отежано креће. Наш прилог у износу од десет хиљада динара (уз претходну прикупљену суму од преко 30.000 динара коју су сакупили наши пријатељи) је био довољан да се заокружи цифра потребна за куповину неопходне ходалице.

Позивамо све људе добре воље који су у могућности да некоме помогну, да нам се јаве како бисмо заједничким снагама према заједничким могућностима помогли наше социјално угрожене сународнике.

Подвиг и борба!

Врх стране