Социјална акција: Пакет хране за Мариће

10. фебруара 2018. / Активности

Активисти Србске Акције, слањем првог пакета хране, започели су акцију помоћи нашим социјално угроженим сународницима. Наш циљ је да према својим могућностима, а у виду основних животних намирница као што су брашно, шећер, со, пиринач, уље, и сл. помогнемо Србима који живе на рубу егзистенције.

Први овакав пакет намењен је породици Марић из околине Шапца, која поред битке за егзистенцију, бије и битку са болешћу браће Предрага и Ненада, као и њихове мајке Досте. Предраг и Ненад Марић су близанци, избегли са мајком из Ливна током ратних сукоба деведесетих. Као војници ЈНА били су на ратиштима у Босни и Крајини, потом и у логору пола године. Преживели су избегличке кампове и пешачења, да би се скрасили у Мачви. Неко време живели су од наднице, а онда је болест узела маха.

Свесни лошег опхођења државе, како према ратним ветеранима, тако и према већини социјално угрожених србских породица, а у складу са уверењем о нераскидивој вези између родољубивог и социјалног активизма, одлучили смо да не будемо неми посматрачи, већ да се колико је то у нашој моћи, ухватимо у коштац са свакодневним недаћама које муче нашу браћу и сестре.

Сматрамо да су борба за очување породице као темеља сваке здраве нације, и борба за социјалну правду нужна за очување србског идентитета. Зато овом приликом желимо да позовемо све људе добре воље да нам се прикључе у борби против немаштине и да својим прилозима у виду животних намирница, или одеће помогну онима који су највише погођени суровом капиталистичком данашњицом.

Подвиг и борба!

Врх стране