Срамне пресуде као огледало антисрбске хистерије Мила Ђукановића

11. маја 2019. / Коментар

Првостепеном судском одлуком криминалног антисрбског режима у Црној Гори, у монтираном политичком процесу, осуђени су опозициони политичари - Андрија Мандић и Милан Кнежевић на по 5 година затвора, као и још 9 држављана Србије међу којима и бивши командант жандармерије Братислав Дикић, који је добио 8 година затвора. Осуђена су и двојица држављана Руске Федерације који су добили 15 и 12 година затвора. Овом срамном одлуком суда издајничког Миловог режима, осуђенима се ставља на терет покушај тероризма, без икаквих материјалних доказа, уз лажна сведочења и разне неправилности које су се дешавале у току судског поступка.

Поред компромитованости црногорске опозиције, и нашег битног идеолошког и политичког неслагања са идејама странака Мандића и Кнежевића, ми апсолутно осуђујемо прогон над њима, јер су прогоњени као Срби, и ударом на њих, као најутицајније Србе у политичком деловању данашње црногорске сцене, Милов издајнички режим покушава да угуши сваки глас који прокламује заступање интереса србског народа у Црној Гори. Посебно је упечатљива чињеница да велики Милов пријатељ, савезник и такође велики издајник - Александар Вучић, срамно ћути, и на тај начин фактички подржава Ђукановићеву србомржњу и злочин.

Иначе, ово је само последњи у низу напада на србаки народ и србске интересе у Црној Гори од стране Миловог режима, који се истакао стварањем секташке „Црногорске православне цркве", измишљањем вештачког „црногорског језика" и признања независности лажне државе Косово. Издајнички режим Мила Ђукановића својим поступцима доказује да наставља континуитет злочиначке комунистичке власти која је измислила тезу о лажној и вештачкој „црногорској нацији" те одвојила Црну Гору од Србије.
Али, као што су Брозове црвене усташе отишле у заборав, тако ће у своје време и Мило Ђукановић и његови полтрони, а србски народ ће остати да живи у Црној Гори, колевци славних србских владара светих Немањића и Петровића, и следећи светосавски и косовски завет, извојеваће победу и слободу, која ће донети уједињење са Србијом и свим осталим србским земљама.

У то верујемо, и за то се боримо!

Врх стране