Србска Акција у Лијенцу

08. јуна 2018. / Активности

Пред обележавање годишњице Кочевске трагедије у Словенији, активисти Србске Акције походили су тиролски град Лијенц, у суседној Аустрији, где се сваке године почетком јуна месеца обележава годишњица још једне трагедије сличне кочевској. Реч је о сећању на трагедију 70.000 антикомунистичких козака који су заједно са старцима, женама и децом од стране Енглеза и Американаца јуна месеца 1945. године разоружани и предати на сигурну смрт совјетским џелатима.

Сваке године у назначеним данима у Лијенцу, на Козачком гробљу, окупи се на стотине козака из целог света као и аустријских антикомуниста - поштовалаца козачке антикомунистичке борбе. Потомци ових козака и други руски поштоваоци њихове борбе, јесу бескомпромисни националисти, царисти и антикомунусти, који одбацују сваки вид совјетског наслеђа али једнако презиру и смрадни дух западних либерал-демократија које су биле саучесник и савезник совјетских џелата у злочину над пострадавшим козацима - синовима Свете Русије и рицарима руског духа. Овај злочин над њима континуитет је бољшевичког сатанистичког пира оличеног у убиству Свете царске породице 1918. године. Стога су и дрвена руска православна капела у Лијенцу као и импресивни козачки музеј, у знаку спомена на Свете царске мученике (капела је посвећена празнику Покрова Пресвете Богородице и Светом царевићу Алексеју). Руковођење музејом и служење годишњих парастоса страдалим козацима,  врши Руска загранична Црква (РПЦЗ) која без обзира на уједињење са Московском патријаршијом,  не признаје лажни мит тзв. Великог отаџбинског рата и одлучно чува светлу успомену на антикомунистичку борбу руског народа, пострадалог од бољшевичког окупатора. Управо су козаци као елемент који је вековима  традиционално био најборбенији и најприврженији руским царским идеалима, били највеће жртве совјетских власти. Схватили су да нема горе окупације од бољшевичке, те су немачки поход на Совјетију искористили како би на руској земљи обновили руску антибољшевичку борбу.

Козачка дивизија легендарног генерала и атамана фон Панвица, борила се током рата и на тлу западних србских земаља где је не само успешно  сузбијала партизанске банде већ је и одлучно штитила србски народ од усташког ножа. Одавши почаст фон Панвицу, генералу Краснову и другим јунацима козачке антикомунистичке борбе, наш Покрет настаља свој низ активности афирмисања руског антикомунистичког светлог наслеђа које разгони таму совјетско-русијанских натруна и заблуда.

Врх стране