Шта нам то показује убиство Оливера Ивановића?

17. јануара 2018. / Коментар

Још један мучки убијени Србин са Косова и Метохије је познати политичар Оливер Ивановић. Морамо истаћи да он представља оне политичаре са Косова и Метохије који нам политички и идеолошки нису нимало блиски. Међутим, чињеница је да су и његови потези и ставови били знатно мање штетни и антисрбски од ставова издајничког Вучићевог режима чији се представници налазе у коалицији са зликовцем Харадинајем у склопу нелегалних тзв. косовских институција.

Исти тај злогласни и издајнички Вучићев режим створио је током претходних година потпуни хаос на северу Косова и Метохије, где бујају криминалне активности а одсуство угашених институција државе Србије на Косову користи се као вео под којим дивља терор над оним Србима који се противе бриселској издаји. Физички напади, пуцњаве, паљење аутомобила и просторија Вучићевих опонената, уобичајена су појава у Косовској Митровици претходних година. Можемо засада само нагађати ко је заправо убио Оливера Ивановића и уопште ко је испословао његову вишегодишњу голготу која се завршила мучким убиством. Да ли шиптарски терористи, да ли пак Вучићеви криминалци или можда неко трећи ко би то Вучићу хтео да припише? Без обзира на то ко стоји иза Оливеровог убиства, овај трагичан догађај само потврђује чињеницу да политика издајничког Вучићевог режима није поправила безбедносну ситуацију косовско-метохијских Срба. Напротив, на северу је након потписивања тзв. Бриселског споразума стање много горе у сваком погледу. Ово истичемо јер је прича о наводно побољшаној безбедности за Србе била главни аргумент заговорницима бриселске издаје.

Међутим, овакви трагични догађаји, ма ко год да је за њих директно одговоран, јасно показују да срамно укидање државе Србије на територији њене јужне покрајине и још срамнија подршка тзв. Косовској влади злочинца Харадинаја, нису ни у ком смислу добри за Србе, како то покушавају да прикажу власти у Београду, њихова жута штампа, лажни аналитичари, квазипатриотски полтрони и остали морални кепеци из напредњачког улизичко-издајничког ешалона. Тужна је чињеница да Тачи, Харадинај и остали терористички зликовци данас имају своје „Србе“. И то нису само изроди из „Србске листе“, већ и њихов газда Вучић, као и сви његови послушници и ботови. С друге стране, сушта супротност овом несоју јесу они Срби са Косова и Метохије који упркос пропаганди, претњама, уценама и поткупљивању, нису изашли на шиптарске изборе и који бојкотују нелегалне шиптарске институције, чиме осветљавају образ и показују да још увек има непокорних Срба достојних дивљења који буде наду у препород и ослобођење.

Врх стране