Васкршња посланица Србске Акције

27. априла 2019. / Коментар

И на овогодишњи светли дан Христовог Васкрсења, изнова смо озарени вешћу о вечној Победи над смрћу. Јер данас је дан Светлости која као Сунце новог живота засја из гроба, сатрвши главу Змији чији су пород грех и смрт, ти исконски непријатељи људског рода и савезници свагдашњих сила антихришћанских које се од давнина па до данас, обрушавају на Цркву Православну и на наш србски народ.

А генерације Срба у последњих век и по, постепено су одступале са свог освештаног пута, те се у данашњици, као народ налазимо на рубу пропасти, и духовне и биолошке. Али упркос суноврату и тами, ми знамо да до националног препорода ипак може доћи. Јер верујемо да ће победоносна светлост Христовог Васкрсења подстаћи данашње србске нараштаје на суштински повратак јединој спасоносној и животворној сили – вери православно-хришћанској, која једина може бити ваљано средство за сваки препород лични и национални. Сходно томе, Христова истина јесте и одговарајуће оружје србске борбе против идеологије либерал-капитализма, комунистичког наслеђа, политичке мондијализације, армије изрода и издајника, као и свих других непријатеља Крста часног и нашег србског рода. Верујемо и да ће Васкрсли Христос читавом нашем народу, у свим србским земљама и у расејању, донети утеху и даровати му снагу која је неопходна за опстанак у тмурном времену и подлом свету данашњице.

А уколико је наша борба, било на националном, политичком, породичном, или неким другом плану, у овим тешким и туробним временима надахнута и наоружана васкршњим идеалом, онда смо већ победници! Победници, јер марширамо тријумфалним путем задобијања Царства Небеског. Попут Васкрсења које побеђује смрт!

Христос Васкрсе!

Ваистину Васкрсе!

 

Врх стране