Активиста Србске Акције, приведен и осуђен због одласка на васкршњу литургију!

20. априла 2020. / Коментар

У више градова, односно општина, полција је јуче односно прексиноћ, приводила лица која су се запутила на васкршњу литиргију или су се враћала кући са исте. Најпознатији је случај на територији града Пожаревца где је приведено чак петнаесторо људи из Смедерева, а у Сремској Митровици приведен је један наш активиста, који је убрзо потом осуђен од стране прекршајног суда. Та привођења представљају нечувен чин неморала, насиља и безакоња од стране дотичних моралних бескичмењака из полиције. Кажемо да такав чин представља безакоње, јер у ванредном стању не може мимо закона бити ускраћено или ограничено право на слободу вероисповедања.
У том смислу, осуђујућу пресуду ћемо и побијати, а наш осуђени друг као и остали осуђени, имају разлога за задовољство јер им је учињена неправда од стране безбожника а због храброг исповедања вере!

Многи злонамерници, па и неки лажни душебрижнци који се позивају на Цркву, вероватно ликују због ових осуда, јер они тврде да сви ми који током ванредног стања и полицијског часа идемо у храмове, на тај начин терамо инат?!

Међутим, ми храмове походимо из сасвим другог разлога. Походимо их јер литургија и Свето причешће немају алтернативу!

У недавној изјави Патријарха (свакако срамној) где он практично препоручује народу да не иде за Васкрс у храмове, ипак нема никакве забране, већ само препоруке. А у Васкршњој посланици Патријарха и свих архијереја Србске Цркве, верни народ је позван да активно учествује у Светим литургијама!
Ми не осуђујемо наравно никога ко је остао кући, а они који пак нас осуђују и кажу да смо нападни јер долазимо у храмове, такви, или хоће да маскирају сопствени кукавичлук или пак своје служење антихришћанским центрима моћи. Наводну опасност литургија по здравље, нико није утврдио нити утврђивао (ми наравно знамо да таква опасност не постоји, и зато би у сваком случају ишли на службе). А знамо и видимо какве су гужве по велетрговинама, о чему смо већ више пута писали. Дакле, реч је о лицемерју, дуплим стандардима и борби безбожника против литургије, причешћа и Васкрса.

Али, Васкрслога Христа не могу победити!

С нами Бог!

 

Врх стране