Банкарско питање и капитализам

01. априла 2019. / Коментар

Пре неколико дана, издајник и разбојник Александар Вучић, поводом актуелног проблема са кредитима у швајцарским францима, рекао је да су уговори које лица закључују са банкама о таквим кредитима - зеленашки, али упркос томе каже да су исти потписани и да се морају поштовати?! Међутим, ако је нешто зеленашки, онда је и неморално, то јест противно јавном поретку и ништавно је! Иначе, важећим Кривичним закоником Републике Србије, зеленаштво је инкриминисано, али је потребно да се опис тог кривичног дела прошири и прецизира како би обухватио све преварне и неморалне банкарске радње.

Банкарска супермација -  то је болесна одлика капитализма и мондијалистичког поретка. Дужност националне и социјалне  државе јесте да стане на пут банкарској пљачки као и свима онима који зарађују не улажући притом никакав стварни рад и не производећи ништа. Желимо да се уместо банака и великих трговина, подстиче већи број малих трговинских организација и кредитних задруга (било радничких било пољопривредних), како би се спречило енормно задуживање нашег народа, нарочито код страних банака, чије би присуство морало бити преиспитано. По зборашким смерницама, предвиђено је да постоји државни  систем јавних штедионица које уз задруге једине имају право да примају улоге на штедњу.

Иначе, борба против банкократије данас је веома популарно начело међу онима који себе сматрају националистима. Међутим, прокламлвање таквог става је јалово и недоследно ако није праћено антикапиталистичким ставом и борбом против либерлане демократије као такве. Јер управо она држави везује руке спрам свих оних који државу и народ пљачкају и поробљавају.  Јер капиталистички систем подразумева необуздану игру индивидуалних интереса у које се држава не меша. Заправо, данашња неолиберална држава, чак интервенише у корист банака и крупног капитала а на штету народа.

Насупрот таквом изочаченом концепту, нама се хоће домаћинска - социјалнно праведна, хришћанска и национална држава, која штити човека од експлоатације паразита и туђина!

 

Врх стране