Београд те слави Републико Србска!

11. јануара 2022. / Активности

У недељу, у трећи дан Рождества Христовог када прослављамо и Светог првомученика и архиђакона, Стефана, обележена је јубиларна тридесета годишњица оснивања Републике Србске. У Београду на платоу испред храма Светог Саве, Србска Акција и Зентропа Србија, заједнички су бакљадом и транспарентом на којем је исписано „30 година бастион си србства, Београд те слави Републико Србска", обележиле велику тридесетогодишњицу. Након бакљаде и ширења транспарента, уприличене су пригодне беседе, као и дружење у Клубу 451.

Због чега је Република Србска непресушни извор надахнућа за србске родољубе?

Република Србска, као србска национална држава, створена је у рату, борбом и крвљу, у ванредно тешким околностима, те представља одраз државотворне потентности и стратократске снаге србског расног бића, односно способности - да се народ „за трен ока" самомилитаризује (опучи) и створи државно-борбени строј и (од)брани себе и своје светиње. Зато је Србска била и остала бастион србства, иако је Дејтонским споразумом битно смањена и деградирана - од државе у „ентитет", а неделима издајничких политиканата и по налогу атлантистичког окупатора, развлашћена је у великој мери, у корист хибридне атлантистичко-исламистичке творевине под називом „БиХ". Али већ предуго нема нових развлашћења, што ствара велику нервозу код потуричких екстремиста и других србомрзаца, те је мржња према Србској све већа са протеком времена. Дакле, Србска је бастион одбране србства, али и целокупног православља због значаја који је у Србској од почетка дат православној вери као и због чињенице да је Србска била (и остала) брана исламистичким и ватиканским претензијама.
Даље, Србска је бастион и националистичке идеје у Европи јер је створена из отпора планетаном мондијализму, атлантизму и (као што поменусмо) антиевропској исламској експанзији, потпомогнутој из читавог муслиманског света.
Даље, Република Србска, већ самом својом појавом представља слом усташких маштања и злочиначких претензија о Хрватској до Дрине, а представља и бунт против комунистичко-авнојевског срборушилаштва, јер је у србској Босни и србској Херцеговини, заједно са Србском Црквом обновила србски дух, добрано нагрижен током комунистичке окупације. У данашњици, мондијалисти као наследници комуниста, патолошки мрзе Републику Србску, а мрзе је и потурички србомрсци и многи други антисрби који сви заједно са ционистичким руководствима ЕУ, НАТО и САД, желе њено укидање. Али Бог то не жели! Јер Република Србска представља прави светосавски бисер у круни вековног србског државотворног подвига, и чврсто верујемо да ће она бити један од замајаца сутрашњег ослобођења и уједињења свих србских земаља. Али исто тако, добро знамо да је само духовно висока Србија, предуслов Велике Србије.

Духовно висока, по светосавском и светолазаревском узору!

 

Врх стране