Идеолошки „супермаркет" СНС секте

10. новембра 2021. / Коментар

Председник Србије Александар Вучић, данас је изјавио како полиција „није чувала мурал ђенерала Ратка Младића, јер да јесте, не би био уништен". Овде Вучић говори истину. Ефекат присуства полиције у оваквим случајевма, јесте заштита „другосрбијанаца" од националиста. Без полиције, исход би био: одбрањен мурал и тешке телесне повреде за „другосрбијански" шљам. Заправо они не би смели ни да приђу муралу да ту није било полиције.
Тако је и за „Мирдиту", тако је било и за наш скуп за ђенерала Недића 2018. године. Само због присуства полиције - шљам сме да се појави на лицу места и да прави контрапункт. То је чињеница.

Вучић је ту своју данашњу изјаву дао вероватно из разлога што је процењено да се у целој ситуацији око мурала, дошло до претераног померања напредњачког пропагандног клатна „у десно", због стварања слике како напредњачки режим наводно штити Младићев мурал. А истина је да је Вучићев режим фактички заштитио „другосрбијанске" србомрсце и да је креч на мурал просуо србомрзачки политикант који је управо део напредњачке коалиције. А вече пре тога, Влада је усвојила нацрт измене закона о референдуму, што је један од предуслова за завршни чин издаје Косова, за који се Вучић припремао још пре две године, када је та агенда (вероватно привремено) стопирана од стране Ангеле Меркел и других Вучићевих газда. Но, вратимо се на ситуацију са муралом.
Након бацања креча, дошли су и Вучићеви квазинационалисти да контрирају Вучићевом антинационалисти. То је већ виђено - напредњачко луткарско позориште које указује на суштину концепта СНС-а. Наиме, ова странка је класична интересна група секташког типа, и суштински нема никакву идеологију. Истина, у пропагандне сврхе, СНС све снажније емитује декларативни „национализам", чиме су преварени многи. Али то је проблем код људи који исповедају „национализам без идеологије", јер је само ваљана идеолошка изграђеност,
предуслов за јасно увиђање трулежи СНС „национализма", који коегзистира са низом идеја и идеологија у мозаику СНС секте. Реч је о својеврсном „идеолошком"„супермаркету" који има разне „рафове", али тргује пре свега за рачун белосветских ционистичких хохштаплера. Тај „супермаркет" има и раф за антикомунисте и раф за комунисте. И раф да „ваксере" и раф за „антиваксере". И раф за мондијалисте и раф за националисте. Има разних рафова, за совјетофиле, педерофиле, НАТО фанатике, брозоносталгичаре, равногорце итд. Па тако примера ради имамо и манифестацију у Лисичијем потоку под покровитељством режима, али зато имамо и повампирену партизанштину под покровитељством истог тог режима. Направиће (можда) напредњаци тај један спомен парк, а све масовне гробнице са костима антикомуниста, остаће неоткопане, и кости неопојане. Комунистичка идеологија и комунистички злочинци, моћи ће и даље несметано да се величају, па и више него пре. „Јавни сервис" ће наставити да велича Броза и његове бандите итд. Затим режимски таблоиди ће наставити да трубе против америчких послушника из опозиције, а игнорисаће чињеницу да је и њихов газда (Вучић) исти такав послушник, а уз то лични пријатељ Сороша млађег,Тонија Блера и других НАТО зликоваца. Он „подржава" Цркву, а одликује сатанистичку протуву - Марину Абрамовић. Даје таблоидни простор противницима ковид-хистерије, а притом сам ажурно намеће њене токове.

То је управо тај идејни „супермаркет", као код Вучићеве изјаве где се „исчуђава" увођењу тзв. ковид-пропусница. У стању је да му један део изјаве буде „антиваксерски"а други део је анти-„антиваксерски". Нема везе што побија сам себе, његове циљне групе ионако нису кадре да то уоче. Прича је „за свакога понешто" - шибицарски.

А код раскринкавања шибицара је главно: не слушај шта прича, него гледај шта ради!

Врх стране