Наш став о блокадама и протестима

16. јуна 2018. / Коментар

О протестним блокадама путева поводом високе цене горива у Србији, нисмо желелели брзоплето да се изјашњавамо јер смо и сами кроз посматрање догађаја стварали утисак и дефинитиван став. Режимски изроди и лопови по обичају истичу како иза блокада стоји опозиција са циљем „изазивања нереда и дестабилизације“. Нажалост, овај став и није сасвим нетачан, јер чињеница је да  је самониклих протеста у данашње време једноставно нема, а без добро организоване групе са инфраструктуром, напросто није могуће покренути људе. Али инструментализација оправданог народног бунта од стране антисрбске опозиције, то је већ посебна тема.

По питању цене горива у Србији,  ми свакако захтевамо да актуелне лоповске цене морају да се снизе, али врло је симптоматично и дегутантно то што се веће масе људи у данашњој Србији могу покренути, једино када су непосредно и опипљиво „ударене по џепу“, без и да помисле да треба дићи глас и када протестују нпр. малинари или неке друге групације које их „не занимају нити тангирају“. Поготово, велика већина људи који протестују због цене горива, незаинтересована је за судбину Косова и Метохије, те и нема намеру да се буни због текуће издаје јужне србске покрајине. Стога је и нама одвратно да будемо у друштву људи који су претежно осењени таквим духом индивидуализма и материјализма. Јер проблем нас данашњих Срба, јесу управо та најдиректнија себичност и материјализам где се човек буни само кад је директно угрожен или оштећен. Сви они које баш брига за издају Косова а брине их цена горива и јесу типичан модел мондијалистичких потрошача, које ће капиталистичке квазиелте и антинародни опозиционо-позициони политиканти замајавати краткорочним решењима и празним обећањима, и користити их као своју армију у својој политикантској прљавој работи. Управо она и представља силу која уништава Србију и на националном и социјалном плану. А они које брине искучиво режимска пљачка а не занима их притом  издаја Косова и разноврсно гажење достојанства Србије од стране властодржаца, и немају никакво право да се буне против било чега.

Стога ми и не полажемо наде у било какве ваљане плодове таквих протеста. Наиме, као што се гнушамо пропагандних подметачина издајничког напредњачког режима, гнушамо се и издајничке мондијалистичке опозиције, и свих оних који шурују са њом, као и оних који шурују са Вучићевим режимом.

Насупрот свим врстама обмана и странпутица, ми истичемо да су народу нужни врлина и саборност, а не индивидуализам и политикантска комбинација! Потребна  је истинска национална револуција која подразумева револуционарну промену преовлађујућег начина размишљања и понашања, која једина може створити армију политичких војника и националних делатника као чврсту базу за будући политички и економски препород.

Врх стране