Наше обележавање Дана победе!

11. новембра 2018. / Активности

Велику стогодишњицу дана победе у Првом светском рату, Србска Акција прославља и обележава низом активности. Наиме, наши активисти узели су учешће у данашњем маршу од врха Авале до београдског Новог гробља, присуствовали су помену србским ослободиоцима код споменика бранитељима Београда (1915), затим посетили су гробове знаменитих јунака Великог рата: Војводе Вука и Воје Танкосића и споменик братској војсци  царске Русије. Такође, израдили смо пригодне налепнице са циљем да данашњим Србима додатно истакнемо значај победе у Великом рату.

Поводом ове славне победе, Србска Акција већ годинама истиче своју паролу „Хоћемо дан победе, а не дан примирја“, и сматрамо значајним успехом чињеницу да је ова парола међу Србима постала данас широко раширена. Насупрот томе, сведоци смо да издајнички режим практично не дозвољава да се на одговарајући начин празнује ова величанствена победа србског оружја. Уместо војних парада у част ослобођења србских градова, режим врши својеврсну пацификацију, подмеће реч „примирје“ уместо речи „победа“, и истиче како „Србија нема непријатеље“ поткопавајући тако остатке здравог моралног набоја и ратничко-одбрамбене спреме србског народа, која се систематски већ дуго нарушава.

Иако Први светски рат, и иницијално и по плодовима, јесте масло закулисних антихришћанских кругова, србска борба у овом великом сукобу јесте племенита, ослободилачка, мученичка и јуначка. И као таква, заслужује да буде на достојан начин обележена. Страдао је у овом рату велики део војске и народа, али србско оружје је заблистало, васкрсло и ослободило окупирану отаџбину, кроз подвиге какве не бележи ратна историја човечанства. Наши Стари су на Церу, Колубари, Кајмакчалану, Мојковцу и свим бојиштима широм србске земље, исписивали најславније странице светске ратне историје. Тај ратнички и државотоворни потенцијал који они посведочише, треба додатно да нас опомене на величину наше нације и нашег Србског завета, на снагу наше херојске прошлости и на богомдароване таленте којима је србски род обдарен, а које већ деценијама закопава услед штетних утицаја окупатора и изрода.

Слава србском оружју!

Слава победи!

 

Врх стране