О дешавањима у Америци

10. јануара 2021. / Коментар

У навечерје Божића, присталице Доналда Трампа окупиле су се у огромном броју у Вашингтону, те упале у зграду америчког конгреса, тзв. Капитол, покушавајући да спрече проглашење Џозефа Бајдена за новог америчког председника од стране Конгреса. У нередима који су се збили на Капитол хилу, погинуло је четворо људи, а више десетина је повређено. Док су присталице Доналда Трампа очајнички покушавале да га одрже на власти, његов најближи сарадник и потпредседник САД - Мајк Пенс, послао је Националну гарду на Трампове присталице, а сам Трамп је позивао да се нереди зауставе, док му друштвене мреже -Твитер и Фејсбук нису суспендовале налоге. На послетку, нереди су угушени у крви, а Трамп је изјавио да ће мирно предати власт Џозефу Бајдену. Својим потезима Доналд Трамп и Мајк Пенс издали су своје присталице и по ко зна који пут показали своје право лице, да су обични апаратчици ционистичког Система, са задатком да исконтролишу ,,десни" потенцијал код дела житеља САД.

Што се самих нереда тиче, могуће је да је ово класична побуна маса која је измакла контроли Система. Аргументи који иду у прилог овој опцији су пасивно држање Доналда Трампа у целој ситуацији, гашење његових налога на друштвеним мрежама које контролише Систем, као и понашање Мајка Пенса који је морао да реагује позивајући Националну гарду да интервенише. Друга опција је та да је све заправо исценирано, како би се испровоцирало успостављање механизама тоталне контроле, и припремило увођење тоталитарне државе у будућности. Аргументи који иду у прилог тој опцији су следећи. Тешко веровати да би неко спонтано могао тек тако да упадне у конгрес и даље најмоћније светске силе, на очи целог света, те да је Систем тај који контролише ствари у свом дворишту.

Како год, Доналд Трамп је одрадио посао због којег је доведен на функцију. Преместио је израелску амбасаду САД у Јерусалим, показао се као највећи савезник Израела и спутао је нагли раст и популаризацију ,,десних" идеја и покрета код беле радничке класе Американаца. Видећемо даљи развој догађаја. Нова/стара америчка администрација на челу са Џозефом Бајденом, Камалом Харис и осталима, сигурно ће више од Трампа испољавати амбицију Америке да поново буде ,,светски полицајац". Било како било, Доналд Трамп као председник, свакало је био мање зло него што је то Џозеф Бајден, са свим својим сарадницима међу којима су Медлин Олбрајт, Камала Харис, породица Клинтон, као и ,,наше горе лист", међународни терориста Срђа Поповић. Пред нама је турбулентна година, посебно имајући у виду да је на челу наше државе велики издајник Александар Вучић, који ће вероватно без поговора извршавати све наредбе мондијалистичког Система. Родољубиве снаге морају да буду спремне на борбу у сваком тренутку, јер повећава се опасност да Александар Вучић под појачаним притисцима у потпуности призна тзв. независност лажне државе Косово, као и опасност појачаних тежњи за укидањем Републике Србске.

У ове Божићне дане молимо се Господу да нам да снаге да наставимо нашу борбу, и молимо се за цео род србски, пред нама је тешко време, али и многа велика искушења кроз повест, наш народ је прегрмео, и на крају извојевао победу. Али пре свега мора се знати, да пуне победе и препорода, нема без покајања и охристовљења.

Врх стране