О ,,Европском плану" за Косовo и ,,ријалити" менталитету 

02. марта 2023. / Коментар

По повратку са разговора из Брисела о примени тзв. ,,Европског плана" за Косово, Александар Вучић је изјавио да није ништа потписао, да ће радити на реализацији неких одредби Плана (није рекао којих све тачно) и да неће применити одредбе о међусобном признању и уласку тзв. Косова у УН. Притом, читава Вучићева прича око овог Плана, његове природе, сврхе и Вучићев однос према Плану, све то представља праву заврзламу и ,,мућење воде". Чини се да је реч о планском Вучићевом збуњивању људи, и заиста мало коме је јасно шта је у вези Плана (не)договорено у врзином колу (не)прихватања (не)потписивања и (не)имплементирања. У суштини, само по себи учешће у разговорима о овом Плану јесте вишеструко антисрбски чин, као и читава политика према Косову и Метохији која је вођена од стране Вучићевог СНС-а. Сам План који иначе садржи 13 тачака и који је изнет од стране председника Француске - Макрона и канцелара Немачке - Шолца, потпуно је антисрбски и његово спровођење подразумевало би заокруживање одрицања званичне државе Србије од своје јужне покрајине.

Вучић се није јавно изјаснио о одредбама Плана које се односе на ,,признање пасоша" и ,,поштовање територијалног интегритета", што би такође били нови битни елементи признања лажне државе Косово. С обзиром са колико помпе прича да неће прихвати чланство тзв. Косова у УН, као ни ,,међусобно признање", врло је могуће да то заиста и неће прихватити, што значи да је Вучићу од стране његових газда, и даље дозвољено да то не прихвати. То јест, даје му се тај маневарски простор за унутрашњу пропагандну употребу. Као и по питању (не)увођења санкција Русији. Али ако Вучићева власт призна ,,пасоше" лажне државе Косово и ако изјави да поштује ,,територијални интегритет" тзв. Косова, то неће бити ништа мање признање лажне државе у односу на оно признање које би се збило уколико би се прихватило оно зашта је речено да се нипошто неће прихватити, то јест где су постављене ,,црвене линије". Чини нам се да Вучић планира управо такве кораке (признање ,,пасоша" и ,,територијалног интегритета"). Но, видећемо шта ће се све дешавати овим поводом, и шта ће Вучић потписати, то јест, да ли ће потписати издајничке (и наравно нелегалне) споразуме (,,имплементирати" одредбе Плана) који треба да заокруже фактичко одрицање државе Србије од своје јужне покрајине. Али као што смо и раније истицали, главнина фактичког признања тзв. Косова, већ је учињена издајничким тзв. Бриселским споразумом, и оно што је преостало да се потпише и изда, то је само ,,шлаг на торти" издаје.
Решење је прогласити све издајничке споразуме неважећим, одржавати замрзнути конфликт и спремати се за војно ослобађање Косова и Метохије у повољном тренутку. 

Политика гмизања по ,,царству земаљском"

У својим вештим демагошким наступима, Вучић као да своје прокламоване ,,црвене линије" унапред релативизује плашњем народа о пропасти која ће ,,неминовно доћи" уколико се Србија искључи из евроатлантског колосека. То је наравно зачињено пропагандним лажима о растућем животном стандарду и лажима о претећим санкцијама и рату у случају некоооперативности Србије у вези Косова. Наравно, за Србију би на дуге стазе, излазак из актуелног статуса НАТО/ЕУ колоније, био више него плодотворан, и то би захтевало промену духовних, политичких и економских основа на којима данашње србско друштво почива. Али чак и када би физичко-економска пропаст Србије у случају непокорности Бриселу и Вашингтону била логички извесна, ни тада не би било оправдања за одрицање од Косова јер ту имамо класичну ситуацију Косовског опредељења (којем се приволети царству). Читава досадашња политика актуелне власти (као и претходне) била је, не класична политика царства земаљског, него политика духовно-моралног гмизања по ,,царству земаљском". Видћемо да ли ће се том странпутицом наставити, или ће се можда десити чудо.

Литијум и ,,ријалити" менталитет

У последње време, вероватно по налогу својих газда, Вучић пропагандно припрема терен за нови атак белосветских хохштаплера жељних србског литијума, на еколошки систем Србије. Као непријатеље такве ,,племените" агенде, Вучић у својим манипулатовним наступима истиче масе које верују у апсурде, попут теорије о ,,равној земљи" или у то како је америчка ЦИА наводно изазвала недавни разорни земотрес у Турској и Сирији. 
Међутим, ту је реч о таблоидној свести код људи, а управо је Вучићева власт главни покретач, произвођач и спроводник таблиодних садржаја и креатор таблиодне свести у народу. Јер ,,ријалити" псеудокултура кретенизације становништва коју шире Вучићеви таблиодни медији попут Пинка, Хепија или Информера, има два циља. Први је зарада на таквом тровању народа, а други је обликовање и духовно храњење СНС гласача, који вапију за таквим садржајима. Јер примитивизам, бахати неписмени функционери, вулгарност, ,,старлете" у скупштини, то је природа Вучићевог СНС паразитског смећа. Зато за такво смеће, могу гласати или они који имају лични интерес или пак ,,ријалити" публика. Трећих нема. Не кажемо да су од њих бољи, односно мање лоши они ,,културни" опозициони мондијалситички србофоби, али то није у крајњој линији ни битно. Јер сви они заједнички опслужују систем мондијалистичке окупације Србије. А нас додатно утврђују у чињеници да је дух који данас доминира Србијом накарадан и да без промене владајућег духа у народу, нема ни политичког ни економског препорода.

Врх стране