Поглед на Ловћен

01. новембра 2020. / Блог

На слици - читање Горског вијенца крај србског мора са погледом на Ловћен, на коме ће ако Бог да, по завету великог Његоша и новопрестављеног владике Амфилохија, бити обновљена капела Светог Петра Цетињског, коју су срушили комунистички христомрсци и србомрсци.

Данас, на дан Светог апостола и јеванђелисте Луке, прослављамо управо Светог Петра али и његовог синовца - Тајновидца ловћенског, који је канонизован на нивоу Митрополије Црногорско-приморске, услед жеље и залагања управо митрополита Амфилохија.

Истицање његошевског идеала у Црној Гори, сигуран је пут ка суштинском повратку ове србске земље - православљу и србском сопству. То је битно и у светлу предстојећег пописа станивништва, али и због чињенице да Срби у Црној Гори (и изворној и овој проширеној на Боку, Брда и део Херцеговине), јесу матични народ, а не мањински народ како то дискретно и перфидно сервира политика актуелног антисрбског режима у Београду, у свом званичном односу према србском питању у Црној Гори. Такве подметачине, иако су најчешће сервиране у обланди формалног „србовања", морају бити разобличене и одбачене као „кукавичје јаје". Јер Србству у Црној Гори не треба сепарација већ доминација - домаћинска и његошевска!

Врх стране