Поводом 220 година од почетка Карађорђевог устанка

18. фебруара 2024. / Активности

У навечерје празника - Сретења Господњег и годишњице сретењског устаничког збора у Орашцу, активисти Србске Акције и Клуба 451, пригодном акцијом у Београду, обележили су 220 година од почетка устанка вожда Карађорђа и његових јуначких сабораца - наших дичних предака. Потом је у суботу у Клубу 451 одржана и трибина истим поводом, где је речено и то да су спој борбе за националну слободу и социјалну правду, затим борба против исламистичке експанзије и заветно православно родољубље, одлике великог вожда Карађорђа и његових јуначких устаника. А оне су и идеолошко наслеђе које испуњава и оплемењује нашу данашњу борбу.

Носећи у срцу православни крст часни и идеал слободе златне, устаници су јуначки и одлучно ступили у борбу против силног и суровог агарјанског окупатора изгарајући и проливајући крв за национално слобођење и социјалну правду за србског човека. Посведочили су, попут многих других Срба кроз векове, снагу србске воље и србске расе, исписавши херојске странице војне повести човечанства.

Њима у част и славу, упалили смо бакље, развили заставе и транспарент са поруком да је данашњим и сутрашњим генерацијама Срба насушно потребан победоносни духовни пламен који је красио и наше устаничке претке.

Слава бесмртном вожду Карађорђу и србским јуначким устаницима!

Пламен гори!

 

Врх стране