Поводом срамног чина фудбалских репрезентативаца: Србски животи су битни!

12. септембра 2021. / Активности

На београдским Теразијама пред седиштем Фудбалског савеза Србије, активисти Србске Акције раширили су транспарент са поруком „Србски животи су битни!" и анти-„BLM" поруком.

Придруживањем ирским фудбалерима у огавном „Black Lives Matter" клечању, пред почетак меча у Даблину, фудбалски репрезентативци Србије, начинили су велику глупост којом су практично подржали један монструозни идеолошки пројекат маскиран наводним борбом против расизма, какав је управо „Black Lives Matter". Међутим, као што смо већ у више наврата истицали, реч је о идеолошком пројекту сатканом од неолибералног екстремизма и култур-марксизма, са наглашеним расним приступом односно расном мржњом према белом човеку.

Стога, у потпуности се слажемо са изјавом легендарног србског фудбалера, великог господина и родољуба - Душана Савића, који је критиковао потез фудбалера следећим речима:

„Видите, Ирцима су и даље важни, црни животи', а ја подсећам и њих и нашу јавност да је убијени човек у Америци имао криминални досије, а да је недуго после тога у тој Америци убијен један Србин, Милан Лончар, док је мирно шетао улицом, а зна се ко га је убио.
Питам још једном због тога, да ли су и бели животи важни?"

 

Врх стране