Поводом „Свесрбског сабора" у Београду

10. јуна 2024. / Коментар

Нема и не може бити Свесрбског сабора са издајником Косова - Александром Вучићем и наказом Аном Брнабић. Са напредњачким криминалцима и бахатим лоповским функционерима са платама од по 20-30 хиљада евра. Са декларацијом која афирмише издајнички и илегални Бриселски споразум, а без искрених родољубивих активиста и независних националних интелектуалаца. Без светосавских духовника и без народа који ће на сабрање доћи из идеала и уверења, а не по налогу и наредби.

Истински Свесрбски сабор биће збор најбољих сила ума и карактера у Срба, а не партијашка квазипатриотска лакрдија и дефиле издајника, превараната и лопова.

Као што је својевремено рекао велики србски родољуб, теолог и епископ - Данило Крстић, права србска слога, односно србско сабрање, јесте слога и сабраност (саборност) око Светог Причешћа. То је темељ и осовина свим осталим србским сабрањима.

Насупрот томе, актуелна антисрбска власт која у својој екстази симулације патриотизма помиње „свесрбску саборност", заиста сабира народ и омладину, али по кладионицама и коцкарницама и уз медијско „ријалити" смеће, не би ли га додатно слудела и енормно зарађивала на таквој злој агенди.

Стога, прозревши странпутице оних који се лажно позивају на србску саборност, утврдимо се на стази горепоменуте, праве србске саборности. Јер она је лек не само за свако друштвено зло које се надвија и које се може надвити над србским народом. Већ је лек и за саму смрт!

Христос васкрсе!

Врх стране