Позадина Закона о референдуму и Вучићева прошиптарска политика

07. децембра 2021. / Коментар

Поводом доношења Закона о референдуму, а у светлу режимског прећуткивања споразума између лажне државе Косово и Албаније који имају јасан циљ - стватање тзв. Велике Албаније, истичемо следеће.

Доношењем овог закона, лоповски и издајнички режим Александра Вучића припремио је зконску основу за укидање преамбуле у којој стоји да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије. СНС и Вучић говоре да је то због сета правосудних закона, међутим, Закон о правосуђу је само увертира за оно што је главно, а што је Вучић обећао својим газдама. Реч је о укидању преаумубле као уставне препреке након чега може да уследи завршни чин издаје Косова и Метохије, у виду потписивања „правно обавезујућег споразума".
Пре тачно 9 година, Влада Србије коју су предводили Ивица Дачић и Александар Вучић, унутар Србије монтирала је (фактичку) државну границу. Од тада из фактички Косово и Метохија делује као одвојена целина од остатка Србије. У пролеће 2020, иста та власт предала је електро-енергетски систем Косова и Метохије шиптарским узурпаторима. Дуго је Вучић говорио „Не дам Трепчу, не дам Газиводе“ а онда је као и сваки издајник, поклонио србску имовину терористима из Приштине.

Уосталом, онима који су били у стању да потпишу издајнички тзв. Бриселски споразум, којим је почињен највећи и кључни део издаје Косова и Метохије, неће бити тешко да издају спроведу до краја. Сећамо се како је пре две године, Вучићева власт кампањом припремала терен за „поделу", али је са вишег нивоа та агенда тада стопирана. Да ли ће се сада наставити у тој или некој другој верзији, видећемо.
Још један доказ Вучићеве издаје јесте и то што је (анти)Србска листа поново прекршила своје дато обећање и остала у шиптарском нелегалном парламенту, иако су прекорачени рокови које је (анти)Србска листа дала Шиптарима, а у оквиру којих је требала да започне прича о формирању тзв. Заједнице србских општина.

Наиме, док самопроглашена лажна држава Косово и Албанија укидају границе и бришу граничне прелазе, (анти)Србска листа као одељак СНС-а, својим учешћем у тзв. Влади и и тзв. Скупштими тзв. Косова, само легализује и легитимише стварање тзв. Велике Албаније. И поставља се питање шта још треба да се деси да би ова издајничка листа напустила своје учешће у сепаратистичкој власти у Приштини?

За то време, док лажна држава Косово и Албанија раде на брисању границе (реч је заправо о граници између Србије и Албаније), Александар Вучић тежи изградњи аутопута Ниш-Драч, по налогу својих иностраних газда а за рачун Шиптара.

Због свега наведеног, јасно је да изрода Вучића могу подржавати само злонамерни и наивини, као и да сваки истински бунт против његове власти мора да укључује не само економски или еколошки чинилац, већ и духовни и национални.

Врх стране