Представљање књиге „У рату"

08. јуна 2024. / Активности

У склопу четвртог Монтаговог сајма књига који се одржао у Клубу 451 у Београду, уприличено је представљање нашег издања књиге протојереја Димитрија Васиљенкова, „У рату".

Тим поводом, вашој пажњи препоручујемо следеће одломке из овог значајног дела:

Морални хришћански закон, осуђује не борбу са злом, не примену силе у односу на носиоца зла, па чак ни лишавање живота као крајњу меру, него злобу људског срца, жељу за понижењем и погибијом било кога...

Концепт 'Москва – Трећи Рим' не треба да се посматра као мегаломанија, нити као поткрепљење 'московског империјализма'. Већ као есхатолошки осмишљено убеђење, у чијој основи леже идеје преузете из средњовековне Византије...

Сваки човек изграђује свој живот или на чврстој основи Божијег закона или на песку лажи. И у ратном подухвату он или се утврђује Богом или се надахњује својом самоћом, која се утврђује на свакаквим идејама и наукама, које обилно предлажу 'анђели таме'. Чиме дише заједница, тиме живи и њена армија..."

Књигу можете наручити путем контакт форме на нашем сајту или путем Инстаграм профила Отачаствољубље, по цени од 500 рсд.

Врх стране