Прогон родољуба у Новом Саду и нереаговање надлежних

12. новембра 2019. / Коментар

Протеклих дана у медијима се приказивала репортажа од стране телевизије Н(дх)1, са једног од тзв. протеста у сред студентског кампуса, а због „пребијања Марка Ђелевића и Михајла Николића, двојице студената и активиста здружене акције Кров над главом”, услед чега је тендециозно избегнуто помињање њихове припадности разноразним антисрбским „антифа” организацијама које гамижу Новим Садом. Истих организација који своје симболе махнито исписују спрејевима и фарбама по нетакнутим, или обновљеним фасадама у граду, па чак и по дрвећу новосадског студентског кампуса, што је директна пројава њихове наказне и рушилачке идеологије. 

Треба нагласити да медијима није пошло за руком да компромитују симболичан контра-протест родољуба и пријатеља нашег покрета, који су том приликом указивали студентима на поменуте бизарне активности, те су својим појављивањем и наступом у репортажи Н1 постали позитивна интернет сензација, као и симбол својеврсне контре и исмејавања јалових нео-либералних и квази-левичарских тенденција. Лик и дело наших пријатеља није прошао без кукавичког одговора поменуте клике, те су у крају Александра Малешевића, једног од учесника контра-протеста и студента Правног факултета, осванули натписи у којима се он клевеће и у којима му се индиректно прети. Како је услед клеветања његовог породичног имена у сопствеом крају био принуђен да случај пријави полицији, тужилаштво на ове кукавичке претње није реаговало, иако је свима познато како се државни апарат мобилише када се деси обрнута ситуација.

Антисрбски „антифа” олош добро зна да наши саборци и пријатељи нису сами, те да ће увек имати нашу подршку у сваком могућем смислу, као и да ће нас на следећем контра-протесту бити много више. 

Подвиг и Борба!

Врх стране