Руска жртва и Велики рат

11. новембра 2020. / Блог

Антисрбска власт која скрнави име Карађорђеве звезде одликујући наказе и хохштаплере, осим што не уприличава достојну прославу велике србске победе у Великом рату, игнорише и велику и спасоносну улогу царске Русије и Светог цара Николаја. Насупрот томе, сваког маја и октобра обмањују народ како су совјетске трупе наводно донеле слободу Србима 1944. године. А истина је да су оне донеле не слободу већ комунистичку окупацију. Јер сатанистичка Совјетија сушта је супротност царској Русији.
Ево како је Свети владика Николај беседио о руској жртви за србски народ у Великом рату:

„Савест наша нас приморава да плачемо када Руси плачу и да се радујемо када се Руси радују. Велики је дуг наш пред Русијом. Може човек бити дужан човеку, може и народ народу. Али дуг, којим је Русија обавезала србски народ 1914. године тако је огроман, да њега не могу вратити ни векови, ни покољења. То је дуг љубави, која свезаних очију иде у смрт спасавајући свог ближњег. Нема веће љубави него ко положи душу своју за другове своје – то су речи Христа. Руски цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, нису могли не знати да иду у смрт. Али љубав Руса према браћи својој није одступила пред опасношћу и није се уплашила смрти."

На фотографији - застава Србске Акције пред спомеником „Руске славе“ (подигнутог 1935.) у Београду, који је посвећен Светом цару Николају и руским војницима погинулим у Првом светском рату. Дело је архитекте Р. Н. Верховског, по пројекту В. В. Сташевског и идеји генерала М. Ф. Скородумова. Било је то прво обележје на свету (по речима М. Ф. Скородумова,) посвећено двомилионским жртвама руске царске војске у Великом рату. Генерал Скородумов је иначе потоњи оснивач Руског заштитног корпуса (Русский охранный корпус) као војске белих руских емиграната у Србији, која се током Другог светског рата борила против комунистичке куге, заједнички са србским националним јединицама Владе ђенерала Недића. Те руске националистичке јединице, а не црвеноармејски окупатори, континуитет су велике царске руске војске, баш као што су, не партизанске банде, већ србске националне снаге из Другог светског рата, наследник славне Србске војске из Првог светског рата.

Са вером у Бога, за Краља и Отаџбину!

За веру, Цара и Отечество!

Врх стране