Шиптарски избори и Орден Вучићу

08. октобра 2019. / Коментар

Још пре шест година (не)очекивани ударац за србски народ и србски национални интерес био је позив патријарха србског Иринеја косовско-метохијским Србима да изађу на изборе, којима се даје легитимитет шиптарским узурпаторима Свете србске земље и пркоси Косовском завету као „избору Царства Небеског“, који је у име србског рода начинио наш честити косовски Кнез.

Од те 2013. године па до данас када обележавамо величанствени јубилеј - 8 векова од оснивања аутокефалне помесне Србске Цркве, издајничка Вучићева власт учинила је много на пољу издаје Косова и Метохије, као што је учинила пуно по питању пљачке народа, наметања изопачености и претварања Србије у резерват за мигранте. Не треба изгубити из вида ни чињеницу да се изрод Вучић јавно изругивао видовданској етици и вери у Царство Небеско.

Стога сматрамо скандалозном и срамотном одлуку Светог Синода СПЦ да поводом великог јубилеја одликује Орденом Светог Саве - Александра Вучића.

Таква одлука манифестује пут политичке подобности безбожној власти. Јер они који сматрају да Вучић треба да добије овакав орден, изгледају јадно и бедно у огледалу истинских хришћанских исповедника и мученика, који су кроз историју трпели зверска мучења и страдања зарад доследног исповедања православне вере и свих ставова које она подразумева. За разлику од њих, неки данашњи епископи не желе да се усуде да доследно искажу свој православни став, не због страха од мучења (које им наравно и не прети), већ због паничног страха од губитка постојећих привилегија.

 

Али упркос оваквој смутњи, ми као верна чеда Србске Цркве, знамо да је великих саблазни било и у прошлости и да ће их бити и у будуће. И знамо да у нашој Цркви има духовника и истинских подвижника међу монаштвом и свештенством, који нису на путу ка саблазни, ка јереси и служењу моћницима овога света.

 

И уопште у народу и данас има још Срба којима  кичма није сломљена. Тим поводом вредна помена је и чињеница да упркос невиђеној пропаганди и стандардним претњама и уценама, много косовско-метохијских Срба ипак није изашло на јучерашње шиптарске изборе. Притом, добар део њих, није изашао управо из идејних разлога то јест услед свести да је Вучићева издајничка банда сарадник шиптарских узурпатора и да учешће на шиптарским изборима представља антисрбски чин.

 

Врх стране