Шиптарски терор и србски отпор

01. јуна 2023. / Коментар

У петак, 26. маја шиптарски терористи насилно су након сукоба са окупљеним Србима, ушли у просторије србских општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић на северу Косова и Метохије. У понедељак, када су Срби који су запослени у општинама хтели да дођу на свој посао, сукоб је настављен, бачен је сузавац, огласиле су сирене за узбуну, а НАТО (КФОР) је по обичају стао на страну теориста, иако су представници водећих НАТО и ЕУ држава, изразили неслагање са овим најновијим чином агресије Аљбина Куртија, који чини све више испада на своју руку, мимо својих газда. О чему се овде ради? Да ли то онда значи да НАТО и ЕУ мењају своју политику? Наравно да не. Стари план САД и ЕУ, по коме се воде и текући преговори, јесте тихо и постепено заокруживање независности лажне државе Косово, уз давање Србима заузврат тзв. Заједнице србских општина. Али Курти не жели да уступи чак ни те мрвице. И са становишта тежње НАТО и ЕУ да се званични Београд сасвим одрекне Косова и Метохије, Куртијево понашање је одлично, јер истим се практично ем саботира процес одрицања издајничких режима Србије од јужне србске покрајине, ем је због тога као и константних агресивних испада Куртијеве квазиполиције на северу Косова, режим у Београду био настеран да примени неке безбедносне мере у четири општине на Северу уз обнову оружане моћи локалних Срба. У понедељак је у Звечану дошло до жестоког обрачуна између окупљених Срба и НАТО-шиптарским окупаторима који се нису ни мало лепо провели, услед жестоког и јуначког србског отпора.    Ситуација је показала да НАТО у овом тренутку не жели рат против Срба, јер би то подразумевало доста жртава и на њиховој страни, то им сада не треба. Имали су у понедељак идеалну прилику за рат, идеалан повод, да су то хтели. Очито нису.
Поставља се онда питање, зашто САД и ЕУ толеришу Куртија који им ремети планове? Због тога што су га већ једном смењивали, али су сви његови опоненти у лажној држави Косово у расулу, па се он опет вратио на власт. Зато његове НАТО газде гледају да га дисциплинују, у одсуству одговарајуће алтернативе. До сада су били благи према њему, сада ће по својој прилици мало да заоштре и да му нареде да одступи од намере да заузме зграде општина на Северу.  

Режим у Србији и шиптарски теорор

Истог дана када је започела ова најновија епизода шиптарског терора, одржавао се митинг подршке издајнику Александру Вучићу у Београду, те док је владајућа странка са својим члановима ,,митинговала", Срби на северу Косова, гутали су сузавац. Док је Вучић одмеравао мишиће са (такође издајничком) опозицијом, и држао лажне патриотске говоре, омогућио је или бар олакшао да шиптарски терористи у петак брутално пребијају Србе на северу покрајине. Наиме, издајник Александар Вучић, довео је шиптарским аутобусима велики број Срба са Косова и Метохије на свој скуп, слабећи тако одбрану севера покрајине, на који су потом упали шиптарски терористи (квазиполицајци) у пуној ратној опреми. Вучић је овде показао колико је опседнут лично-партијском промоцијом, јер оно што је предузето, учињено је по цену угрожавања безбедности Срба на Косову и Метохији. Наиме, Аљбин Курти је искористио ситуацију да пошаље своје наоружане трупе, а такве ствари биле су апсолутно немогуће пре потписивања тзв. Бриселског споразума. Срби су до тада на северу имали своју власт независну од шиптарских терориста, и у склопу ње, имали су снажније механизме одбране него сада.
Одређени део косовско-метохијских Срба који су дошли на митинг подршке Вучићу, реаговао је бурно на дешавања на северу Косова, затраживши да се врати назад како би помогли Србима који су остали да бране србске институције. Срби са Косова који су доведени на Вучићев митинг, јесу заблудели и уцењени људи који изгледа полако све више почињу да схватају да их је Александар Вучић издао још 2013. године, а не у петак када су србске заставе на зградама општина на северу Косова склоњене и стављене заставе лажне државе Косово. 

Морамо да похвалимо све оне људе који су остали да бране север Косова јер су пружили храбар и снажан отпор терористима и КФОР-у. Отпор достојан јуначког србског имена. Тај насилни србски отпор насиљу НАТО-шиптарских окупатора у Звечану, преставља прави пример  смисленог и делотоврног србског протеста против насиља. И након августа прошле године, представља још једну манифестацију обновљене србске моћи на северу Покрајине. Показало се да шиптарски узурпатори, не могу на Северу да без КФОР-а одрже заузети положај. Тренутно, КФОР контролише све четири зграде општине на Северу. 

Тешка времена су иза нас, али и пред нама. Видећемо какав ће бити епилог читаве ове ситуације. Како год, србски родољуби морају да збију редове, да скупе довољно храбрости, вере и молитве у срцима да би се спречила свака даља издаја Косова и Метохије, и издаја Србије.

Слобода се кроз борбу стиче!

Косово је Србија!

Врх стране