Шта се то дешава у Тексасу?

31. јануара 2024. / Коментар

Врховни суд Сједињених Америчких Држава (САД), недавно је донео одлуку да федералне власти САД, односно агенти америчке граничне патроле, могу да уклоне жичану ограду дуж границе са Мексиком унутар државе Тексас, коју су власти Тексаса поставиле да би спречиле мигранте да илегално пређу границу из Мексика. Судије Врховног суда су поменутом одлуком усвојиле захтев америчког председника Џозефа Бајдена да се направи застој у спровођењу пресуде која је привремено блокирала федералне агенте у ометању ограђивања (све док траје судски поступак у вези са овим питањем). Наиме, Врховни суд тврди да држава Тексас нема право да контролише међународну границу која прати ток реке Рио Гранде, aли власти Тексаса мисле супротно. Па тако, Грег Абот, републикански гувернер те америчке државе тврди да Тексас има уставна овлашћења да заштити своје границе, због неуспеха савезне владе да се позабави приливом илегалних миграната у Сједињене Државе. Широм САД, а нарочито у Тексасу и уопште на америчком Југу, пружа се велика подршка властима Тексаса по овом питању. Тексас је у одбрану границе укључио и своју Националну гарду, а обећана им је и подршка припадника Националне гарде из 25 држава које су подржале Тексас. Проблематика Националне гарде, иначе дела америчке војске, је таква да она мора бити двоструко подређена - према САД, али и према држави којој припада. Иако савезна влада САД има механизме да федерализује Националну гарду, за сада припадници Националне гарде Тексаса не само да учествују у изградњи ограде на граници, него чак и својим оружаним присуством спречавају федералне агенте да руше ограду, а поменути Грег Абот, наредио је и распоређивање тенкова дуж границе са Мексиком. Сукоб у Тексасу између државе и федерације, има елемената поларизације америчког друштва између традициналистичке и (условно речено) хришћанске Америке на једној страни, и на другој - лево-либералне Америке оличене у владајућим демократама и председнику Џозефу Бајдену. Било је недавно сукоба и због права на абортус, где је више држава америчког Југа, укинуло или ограничило право на ,,легално" чедоморство након одлуке Врховног суда о преношењу надлежности о одлучивању о праву на абортус на федерални ниво. Све то указује да је Америка дубоко подељена земља, са дубоко подељеним друштвом. Док на обалама и у великим градовима демократе своју трансхуманистичку и ,,woke" агенду подижу на врхунце, дотле се у државама америчког Југа, средњег Запада, као и централног дела САД, забрањују абортуси, забрањују содомистички ,,бракови", негују хришћанске, традиционалне и патриотске вредности.
Свакако, сматрамо веома позитивном појавом сваки сукоб унутар САД који показује слабост ове монструм-државе као главног стуба антихришћанског светског поретка, нарочито ако исти сукоб евоцира успомену на јужни отпор у Америчком грађанском рату (1861-1865) и буди дух старе Конфедерације.
Али наравно, не верујемо ни мало онима који се намећу као вође овог антилибералног покрета - Доналду Трампу и његовим републиканцима. Наиме, сматрамо да је Трампов задатак, од када је постао политичар, да исконтролише и каналише оснажени десни отпор у САД, како исти не би добио аутентично руководство неконтролисано од стране ционистичке закулисе. Доказ за то је чињеница да у току Трамповог председничког мандата, САД ни по једном питању нису напустиле свој курс. Јер САД су масонска творевина и масонски пројекат од свог почетка и не смемо се заваравати да ће исте уколико не престану да постоје у овом облику, престати са политиком глобалистичке хегемоније, пљачке природних ресурса широм света и настојања да подреде и окупирају све остале државе. И што је нама посебно битно - да спроводе антисрбску агенду. Стога, нама свакако иде у прилог било каква дестабилизација САД које и даље представљају највећу светску војну и економску силу. Међутим, надамо се да ће се уз Божију помоћ и то прекратити, те да ће Америка морати све више да се окреће сама себи, и сходно томе да склони своје крваве руке даље од Србије и србског народа, али и целог света у којем још од 1945. године, непрестано изазива сукобе и ратове у којима су у име демократије и капитализма побијени милиони људи.

Врх стране