Светињама против вируса

12. марта 2020. / Коментар

Од стране неких антихришћанских кругова у братској Грчкој, ситуација са актуелном пандемијом корона вируса, користи се са циљем вршења пропаганде за забрану литургија и причешћа, услед чега је уследио сјајан одговор митрополита Месогејског Николаја. Исто тако, чују се и гласови да се на Западу сугерише православнима да уведу путирчиће за једнократну употребу, те да се народ не причешћује из исте чаше. Да се уведу једнократне кашичице итд. У Словачкој, власт је јавно олтижила православну Цркву.

То је нови напад на веру - ударом ,,рационалности" у време вируса. Где треба да се створи ефекат згражавања над ,,ненаучним" приступом православних хришћана.
А заправо, православље је једини адекватан лек против сваке болести, па тако и против овог вируса који је врло вероватно и настао вештачким путем са циљем лакшег спровођења мондијалистичких и капиталистичких планова.

Tакође, у вези са пандемијом корона вируса, потеже се питање међу борбеним атеистима и осталим непријатељима наше Свете Цркве, о могућој забрани литија у Црној Гори, јер наводно исте су потенцијални фактор ширења заразе.
За такве коментаре и нападе, као и за све сличне примедбе против литургија, литија и причешћивања, можемо истаћи следеће.

Наша Црква већ два миленијума преноси благодат својих Светих тајни, а за исцељење и оздрављење душа и тела. Свето причешће је оно најсветије што Црква и људи имају, највећи лек икада. Ово је учење и искуство наше Цркве. Хришћани се вековима причешћују, и потпуно је сулудо и размишљати о томе да тело и крв Господа нашег Исуса Христа може да ,,зарази" каквом болешћу наше тело и душу. Два миленијума се верници причешћују из исте чаше, истом кашичицом, коју свештеници никада не дезинфикују. Болнички свештеници причешћују болесне вернике у болницама, чак и у инфективним клиникама, а након тога се са побожношћу и сами причешћују. Они који поричу васкрсење, који поричу девственост наше свете Богородице, који поричу сва чуда нашег Господа забележена од постанка света, они желе да искористе ову ситуацију и покушају да уплаше вернике како ће се ,,заразити" учесвовањем у светим тајнама. Ноторни пакосници и лажљивци неће уплашити, у вери ватрена, православна срца и ми ћемо се и даље причешћивати и ићи на литургије, то је истински лек против ,,заразе", и телесне, и духовне.

Што се конкретно Црне Горе тиче, антисрбски и антихришћански милогорски режим у Подгорици покушаће да искористи ширење вируса и забрани одржавање молебни и литија у Црној Гори, иако у Црној Гори за сад није потврђен нити један случај заразе корона вирусом, а већ месецима се ту окупља процентуално највећи број људи у Европи у односу на број становника.

Верујемо да овај неокомунистички и анти-хришћански режим сигурно неће уплашити верни народ. Покушали су са претњама отказима, па физичким нападима, полицијском репресијом, медијским мраком... Сада хоће вирус да искористе као ново средство у остварењу свог циља, а то им никако неће поћи за руком јер су Црква и верни србски народ у Црној Гори кроз векове прошли много већа и опаснија искушења, и од милогорског режима, и од корона вируса. Као уосталом и читав србски народ који је кроз векове добро знао да шта су најделотворнија средства против греха, смрти и сваке болести.

Врх стране