Убиство Максима Тесака као огледало антируског духа актуелне власти у Москви

03. октобра 2020. / Блог

У Србији је недовољно познато да су у данашњој Руској Федерацији (РФ), руски националисти изложени озбиљном прогону, услед свог противљења либералној и промигрантској политици власти у Кремљу. Спољна политика РФ у којој се донекле манифестује воља за моћи Владимира Путина, поклапа се у знатној мери са руским националним интересом, те у њој можемо пронаћи више позитивних страна него у унутрашњој политици, која је махом деструктивна. Уопште, на унутрашњем плану, ситуација у РФ је прилично лоша. На снази је корумпирани, криминални и либерални поредак где се много људи дави у разним пороцима, и где се константно смањује број Руса а повећава број азијата-муслимана (миграната). Власт у Кремљу у потпуности је упрегнута у текући глобалистички корона-циркус (а иначе сукоб са западним центрима моћи, иако постоји, јасно је ограничен). Режимски „патриотизам" у РФ је грађански (русијанство) а политичко деловање са руског националног становишта, забрањено је и проглашено екстремизмом. У затворима РФ борави на стотине националиста осуђених на драконске казне. Један од њих је и недавно убијени Максим Марцинкијевич звани Тесак, који је најпре у марту месецу нестао. Испоставило се да је био ухапшен и да су га дрогирали, како би од њега изнудили признања за нека убиства Дагестанаца од пре 14 година, при чему је непознато да ли је Тесак заиста и починилац. Пре око две недеље, Тесак је пронађен у ћелији мртав - искасапљен са траговима мучења. По мишљењу наших другова из Руског империјског покрета (РИД), Тесакова смрт неће бити разјашњена све док је актуелне власти.

Постоје две реалне тезе о његовом убиству. По првој, убијен је јер је популаран (између осталог и због организовања тзв. лова на педофиле), те би након изласка из затвора у мају 2021. године, задобио велику пажњу интернет- јавности. По другој тези, реч је о освети - нарученом мучењу и убиству од стране педофилског лобија.

Како год, режим је одговоран за убиство Тесака, и то је поразна чињеница као огледало актуелног стања у РФ. Нажалост, Максим Тесак је био атеиста, идејно погружен у туђинске узоре, без суштинске везе са правим руским национализмом. Ипак, с друге стране, био је храбар активиста и имао је искрену националну свест. Од марта месеца, вршен је притисак на њега, излаган је затворском мучењу и дрогирању, не би ли био сломљен, али није се дао. Стога, слажемо се са нашим друговима из РИД-а, који закључују:

„Без обзира на идеолошко размимоилажење и несагласје са Максимом, ми га морамо поштовати због његове доследности и несаломивости."

Али с друге стране, РИД закључује:

„Максимова судбина може задесити свакога, ко иде са отвореним визиром против ових власти. Одавно је требало разумети, да је потребно радити паметније. Публицитет и смелост не дају физичку нерањивост. Са тако снажним непријатељем потребно је надмудривање, негде пренебегнути сукоб, негде балансирати, негде и напасти. Неопходно је непотонути како би се на крају извојевала победа."

Врх стране