Вирус пропаганде и злоупотребе 

21. марта 2020. / Коментар

Пандемија корона вируса је главна тема како код нас тако и у свету, тако се и ми последњих дана бавимо ситуацијом око пандемије и свиме што овакво стање носи са собом, иако знамо да су паника и хистерија које су злонамерно и тенденциозно напумпане, као и све оштрије репресивне мере, вероватно штетније од саме епидемије корона вируса.

Јуче је у Србији преминуло једно лице заражено корона вирусом, које је иначе боловало и од низа других болести. Вучић и његова наказа (тзв. премијерка) делују нам као да су једва чекали да неко од заражених премине.

Наиме, могли смо да видимо изливе патетике пред камерама, а у циљу коришћења ове несреће зарад стварања оправдања за постојеће и будуће забране. Циљ пропаганде власти јесте да се људи начисто слуде те да забораве да је умирање од болести и зараза, иако без сумње  трагична ствар за породицу  преминулог, с друге стране -  сасвим редовна ствар на нивоу друштва у коме свакодневно премине у просеку близу три стотине лица, од чега знатан део управо услед болести. Невероватно је да је вест о великој смртности у Италији у домаћим медијима претежнија на пример од вести о данашњој великој трагедији услед пожара на Новом Београду.

Од како се појавила пандемија корона вируса тј. covid-19, суочени смо са поплавом различитих лажних информација које неретко имају за циљ да се међу становништвом ствара и повећава паника, па се тако преувеличава број жртава, или број заражених, док бомбастични наслови у режимским таблоидома и на порталима најављују ,,апокалипсу", смак света, нову ,,црну смрт" итд.

Свет је обишла слика за коју је речено да представља приказ мртвачких ковчега жртава корона вируса из Бергама, међутим, та слика је стара 7 година и настала је после бродолома где је страдало преко 400 људи. Очигледно је циљ да се оваквим сликама додатно уплаши становништво и да се народ држи под потпуном контролом тренутно ,,глобалистичке полицијске супер-државе",  јер овакво стање не влада само у Србији, већ широм Европе и света. 

Што се тиче смртности од корона вируса, јасно је да је тренутно највећа стопа у Италији, а италијанске власти су потврдиле да је највећи број преминулих старије животне доби, јер је просечна старост умрлог од корона вируса 80 година, и да је 99% њих већ имало неких здравствених проблема, попут дијабетеса, канцера и других болести. Такође, у Италији је генерално велика старост становништва, Италијани су друга најстарија нација у Европи, па тако и није чудо што је управо у Италији овако велика смртност, и то у регији Ломбардија, где је у просеку умирало 275 особа  дневно у 2018. години, а тада није било вируса. У зимској сезони грипа
2019. године, у Србији је умрло, по званичним подацима, 38 особа које су биле заражене грипом, а тада није било увођења ванредног стања, полицијског часа, забрана кретања и других мера. Нити је истих мера било и време епидемије Свињског грипа 2009. године и ранијих великих епидемија. 

Што се конкретно наше земље тиче, издајничка власт је апеловала Србима из дијаспоре да се не враћају у своју земљу и још критиковала људе зато што долазе да буду са својим породицама у овој ситуацији када је у читавој Европи скоро све стало. Око 70. 000 Срба се вратило у своју Србију, а власт их критикује због тога. Ти људи нису отишли из Србије из обести, или због тога што не воле своју земљу, свој народ и своју породицу, већ управо због последица катастрофалне политике издајничких власти које се смењују у Србији већ више деценија. Како то да држава није тестирала и критиковала 1. 000. 000 и више миграната који су прошли кроз Србију од почетка мигрантске кризе? Колико миграната дневно улази у Србију, ко њих контролише с обзиром да улазе неометано преко незваничних граничних прелаза? Издајничка Вучићева власт је још једном показала своје лицемерно, подмукло и озлоглашено лице. 

Све у свему, наравно да верујемо у опасност од овог вируса по живот људи, и свакако да одређене мере треба предузети, али ово дефинитивно није ,,црна смрт", није ,,шпански грип" или ,,тифус" са почетка двадесетог века који су покосили становништво како Србије тако и читаве Европе. 

Како год, овај вирус ће проћи, а боримо се да србски народ уз Божију помоћ победи и вирус лажи и зла које нам сервирају мондијалистички моћници, и њихове слуге у нашој земљи - властодршци и антисрбски медији. Наравно, не мислимо ту само на ову ситуацију, већ на опште стање мондијалистичке окупације. 

За крај да истакнемо и то да ово системско гушење и стезање обруча од стране мондијалистичке окупационе власти а под плаштом борбе против корона вируса, не треба да нам изазива нервозу и мрзовољу, нити осећај беспомоћности, како би то непријатељ желео. Колико год они стезали, ми ћемо проналазити начин за акцију и контемплацију, а тренутна ограничења која не можемо променити, схватамо као крст којим брусимо подвиг. Подвиг, значајан нарочито у ове дане Великог поста. Баш као што су Кодреануови легионари од затворских решетки, начинили свој крсни знамен, који симболише свако овоземаљско трпљење Христа ради... Уосталом, ова атмосфера енклаве, треба свим Србима данашњице да помогне да бар у назнакама осете како је нашем народу на Косову и Метохији, који је под потпуном окупацијом већ скоро 21. годину. То ће надамо се и подстаћи већу солидарност и већу делатну помоћ овом најугроженијем делу србског народа данас.

 

 

Врх стране