Вучић и Мило као две главе антисрбског монструма 

05. јануара 2020. / Коментар

Велика је ствар што је Епископски савет Црне Горе одолео притисцима и фактички спречио великог изрода и издајника Александра Вучића да на предстојећи Бадњи дан дође на север Црне Горе и наводно пружи подршку србском народу у одбрани својих светиња, а поводом усвајања срамног Закона о слободи вероисповести. Вучићу је таква забрана србских црквених власти и Црној Гори, изузетно тешко пала, што се види по његовој јучерашњој реакцији, негодовању и изреченим небулозама.

А од дана доношења срамног Закона (као уосталом и пре тога) Вучић плански маргинализује дешавања у Црној Гори и одбија да конкретно осуди донети Закон све док се није показала размера и распрострањеност народног протеста и док из Подгорице није стигла контраоптужба.

Међутим, не смемо бити кратког памћења. Од свог доласка на власт (2012. године) Вучић гаји братство са Миловим ДПС-ом, и сходно томе, помогао је и јавно подржао фарсу о тзв. државном удару 2016. године. Такође, током протеклих седам година Вучић ни једанпут није дошао у Црну Гору, нити се заложио за србски народ, него је све време срамно ћутао о тежини положаја Срба, све док народ није овако одреаговао. Па сада када ствари неочекивано попримају велике размере, Вучић би да глуми спасиоца Срба у Црној Гори, да убира поене а да притом ништа конкретно не уради поводом заштите србских светиња. Никакве контрамере, или било шта што би нанело штету његовом великом пријатељу и саборцу Милу Ђукановићу, Вучић нити најављује нити жели да спроведе. Само би на перфидан начин настојало да пошаље поруке чији је циљ пасивизорање народа. 

Стога је одбрана од његовог насртаја, још један велики успех текућих народних протеста србског православног народа Црне Горе. 

Иначе и Вучић и Мило Ђукановић боре се за шиптарску окупацију Косова и Метохије и обојица имају исте газде по чијим налозима пљачкају, загађују и деградирају данашње србске територије у којима су постављени као власт. Стога, борба за србске светиње Црне Горе подразумева и нужност борбе против антисрбског режима Александра Вучића, због чега  је и прикладан овај наш приказ двојице наведених изрода који представљају две главе на једном телу, и то телу огавног шиптарског знамена (карикатуралне кривотворине древног орла србског витеза - Ђурђа Кастриота).

 

Врх стране