Вучић о Косову и „Европрајду"

23. августа 2022. / Коментар

У недељном обраћању јавности, Александар Вучић је рекао за шиптарске вође на Косову, како „одбијају све договоре и предлоге, јер им је једини циљ да протерају Србе и зато желе сукоб за који имају подршку 5 водећих земаља НАТО-а".
Признањем таквог стања ствари, Вучић је фактички и лично признао промашај своје политике инсистирања на ЕУ интеграцијама Србије.

Што се тензија у јужној србској покрајини тиче, док год се у њој налази само 3.700 НАТО војника, ми не верујемо у могућност било каквог искреног и одлучног сукоба, јер таква малобројност окупационих НАТО трупа, по нама јесте доказ пуног поверења у Вучића од стране његових иностраних газда, које рачунају на то да Вучић никакву акцију неће предузети без њихове дозволе. Стога, по нашем мишљењу, у таквој ситуацији, могућ је само краћи режирани сукоб нижег интензитета, са евентуалним жртвама на обе стране, који ће се завршити споразумом где ће шиптарска страна добити вишеструко више.

Неодређено је споменуо и некакве будуће санкције. Није објаснио због чега ће то Србија бити санкционисана. Ако те санкције буду од Русије, то значи да ће Вучић пре тога увести санкције Русији која по аутоматизму узвраћа санкције државама које санкције уведу њој. Не би нас ни мало изненадио такав сценарио.

Говорио је Вучић и о заказаном „Европрајду". Благо је критиковао и оне који „у овом одсудном тренутку" желе „Европрајд", а снажније је критиковао све који су против ове наказне манифестације, уз циничне и излизане педерске „доскочице", како су противници педеризације - латентни педери.
Уколико ова наказна манифестација буде забрањена, то ће бити искључиво због тога што Вучић није сигуран да ће моћи све мирно да протекне, јер је јако тешко, надамо се и немогуће, обезбедити хиљаде и хиљаде педера из иностранства док се током пет дана шетају Београдом раштркани.
Ма колико сада Вучић прао руке, „Европрајд" у Београду, то је његов пројекат. Фанатична његова борба за педеризацију Србије и издаја Косова и Метохије кроз тзв. Бриселски споразум, то су му највећи адути пред његовим иностраним газдама, због чега је и даље њихов убедљиви фаворит.

Врх стране