Вучићев режим против светосавља

27. јануара 2018. / Коментар

Данашњи светао празник, упућује нас и на размишљање о србској култури, јер Светосавље је срж србске културе и србског идентитета уопште. Данас је та срж номинално уважена, али суштински је жестоко прогоњена од стране антисрбског режима. Наиме, причати о декларацији о очувању културе србског народа, а истовремено залуђивати народ ријалити-таблоидским садржајима, подржавати Мила Ђукановића који је највећи регионални борац против србског идентитета, подстицати најезду миграната, поставити за премијера Ану Брнабић, затим заговарати издају Косова и фанатично промовисати, те штитити изопаченост и поткопавање породичних вредности - то је исто као причати о реновирању фасаде на кући и мењању столарије, а истовремено поткопавати темеље куће и рушити њене зидове.

Приче о ћирилици, идентитету и култури, Вучићу служе како би скренуо пажњу са свог уништавања и пљачкања Србије, коју покушава да „обоји“ много перфидније и агилније од његове „обојене“ опозиције. Последњи у низу аката Вучићевог напада на србски идентитет јесте удовољавање „бошњачким“ антисрбским екстрмистима кроз уважавање њиховог захтева да се отклони придев „србски“ у називу србског држављанства. Удовољавање оваквој екстремистичкој и антидржавној мери, било је непојмљиво чак и у време претходних жуто-досманлијских властодржаца. И даље нам је на памети сраман чин преименовања новопазарске ОШ Растко Немањић Сава у ОШ Калиф бин Зајед ал Нахјан, од пре нешто више од годину дана. То је показатељ антисветосавског савезништва трулог Вучићевог режима са муслиманским екстремистима. Али као што је Свети Сава уткао код смисла и вечности у србску културу, тако ће све мрачне силе које на њу кидишу пропасти. Јер против богомблагословених непролазних вредности, узалудна је сва борба некрста.

На данашњим и будућим генерациама Срба је избор, да ли ће пропасти заједно са етички накарадним политикантским опцијама, или ће пак пригрлити светосавски знамен победе!

Врх стране