Вучићева полиција и остале његове „безбедносне" структуре као оличење моралног бескичмењаштва

15. јула 2020. / Коментар

Дешавања пред Скупштином током протекле недеље, дефинитивно су уздрмала издајника Вучића. Не само да је опозвао одлуку о новом полицијском часу већ је по први пут преко својих таблоида оптужио не као и обично - свог побратима Ђиласа, него „проруске десничаре", чиме је хтео да учврсти подршку коју има од САД, како случајно не би био „пуштен низ воду"

Што се реакције полиције и других „безбедносних" структура тиче, ми смо сасвим реални, и нема места чуђењу прекомерној употреби силе када је реч о жестоким сукобима са полицијом. Ко год се са полицијом бије, рачуна и на евентуалне последице. Али овде је по среди нешто друго. По среди је чист бес, кукавичлук и најгора поквареност. Јер дешавају се случајеви да се пребијена и ухапшена лица безочно шиканирају и пљачкају. Дакле збива се понашање неких „безбедњака" у маниру разбојничке пљачкашке банде, који своје злочине покривају значком и чине тешку злоупотребу службеног положаја. Могле су се видети и сцене како по десетак полицајаца истовремено брутално пребија лица која већ лежи на земљи, као и сцене где се туку жене и малолетници који ничим објективно не провоцирају полицију и уопште. Дакле, масовно се хапсе и пребијају и мирни учесници протеста, и то онда када инцидента нема ни у најави.

Многи су принуђени да прибегавају сили против полиције из чисте самоодбране од разбојника са значкама. Много документованих доказа о овим чињеницама излази на видело, и нема сумње да ће се све то обити о главу распомамљеним злoтворима и бескичмењацима за које нас је срамота што припадају (бар пореклом) србском народу.

Врх стране