Зашто подржавамо Сирију?

15. априла 2018. / Коментар

Иако је одговор на наслово питање у суштини јасан, држимо да је потребно посебно осветлити чињеницу да се сиријски народ претходних година и данас одупире истом оном агресору који је данас окупатор и наше отаџбине. Наиме, и Србија се данас налази под чизмом ЕУ и НАТО злочинаца и њихових полтрона који уништавају земљу и пљачкају народ по налогу Светске банке и ММФ-а. И нашу Србију су бомбардовали исти они који последњих година нападају Сирију, са истим циљевима и из сличних побуда. Због тога наш народ, можда и више него остали народи, осећа блискост са народом Сирије.

Иако смо географски удаљени као два света, ми србски националисти и Сиријци делимо исти поглед на свет. Притом, наравно, не мислимо на сиријске исламисте и проамеричке изроде, припаднике ционистичког пројекта под називом „Исламска држава“ (ИСИЛ) или на дезертере који по налогу атлантиста у виду лажних азиланата преплављују Европу. Мислимо на праве сиријске родољубе који се неустрашиво боре против исламског екстремизма и америчке агресије, а међу којима је и значајан број хришћана. Многи од њих, како из Сирије, тако и из околних држава, мученички су пострадали од стране терориста ИСИЛ-а. Треба имати на уму да је Сирија једна од последњих секуларних држава Блиског истока, а увођење шеријатског права и уништење православних хришћана Сирије један је од главних мотива исламских екстремиста да воде овај крвави рат, у коме користе сваку прилику да убијају православне свештенике и вернике.

Председник Асад и његова влада нису под контролом Запада или Израела. Сиријска војска није у програму „Партнерство за мир“, нити су њени официри школовани на Западу. Посебно јаке мотиве за уништење Сирије, овакве каква је данас, има ционистичка држава Израел. Између осталог, Сирија и Израел имају дугогодишњи спор око Голанске висоравни коју је окупирао Израел, а Сирија се заклела да ће је кад-тад вратити под своју контролу. Уништењем Сирије, Израел више не би имао озбиљнијих противника у свом непосредном суседству.

Америчко бомбардовање од пре неки дан, с обзиром на врло ограничени домашај истог и на војну пасивност трупа Руске федерације у Сирији приликом овог бомбардовања, указује на врло вероватну обострану (и са становишта Америке и са становишта РФ) калкулантску позицију поводом овог догађаја (по принципу „и вук сит  и овце на броју“). Ипак, какав год био карактер, мотив и домашај помоћи Руске федерације, јасно је дa председник Асад и Сирија не могу опстати без те помоћи, а оно што може да обрадује све пријатеље сиријског народа, јесте посведочена борбена готовост и наоружаност сиријске војске која је током наведеног напада оборила велики број непријатељских пројектила.

У идеолошком смислу, са становишта нашег Покрета посебно је значајно то што су председник Асад и владајућа политичка групација у Сирији блиски позицијама Трећег пута, и на унутрашњој и на спољној политици, те увиђају неодвојиву спрегу између атлантизма и ционизма. А још значајније је то да је трећепуташка Сиријска социјал-националистичка странка, политички (а и војно) врло снажна и учествује у сиријској власти уз Асадову БАТ странку. Дакле, „фашизам“ (намерно стављамо наводнике) за Сиријце није никакав баук, већ државотворни елемент који доприноси одбрани и уздизању земље и нације. Поздрављамо дакле сиријске социјал-националисте, као и све бранитеље и родољубе Сирије, којима пружамо подршку из окупиране Србије, са жељом да издрже у својој борби за слободу.

Живела слободна Сирија!

 

Врх стране